Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ok. potrzebuję pomocy z tłumaczeniem jak Blondynce :D
Chcę zaktualizować MI2S z wersji 3.12.27 opcja 2 i wykonuję MIrecovery, a tu nagle wyskakuje mi wszystko po chińsku. Do wybora opcja 1 chińskie znaczki, oraz  opcja 2 i tu także chińskie znaczki. Po zatwierdzeniu pierwszej opcji  pojawia się jeszcze więcej możliwości wyboru i diabelskich chińskich znaczków. Jak to u diabła zmienić na język polski/angielski? albo przejść aby się udało zaktualizować?
Proszę o szybką pomoc!

Edytowane przez Arshe2707
Opublikowano (edytowane)

Moje recovery jest po chińsku. I wygląda mniej więcej tak:
http://xiaomi.eu/community/threads/xiaomi-hongmi-td-wcdma-cwm-root-guide.22095/

Dodatkowo, właśnie próbowałem uruchomić je przytrzymując vol up i power. Bez skutku. Telefon w kółko się restartuje, migając logiem MI. Po zwolnieniu przycisków bootuje do systemu zamiast do recovery i dalej działa już normalnie, bez zarzutu. Poprzednio udało mi się uruchomić recovery z poziomu aplikacji Updater (właściwie Aktualizacje - system jest po polsku).

Zaczynam się martwić, że być może telefon nie jest oryginalny. Sprawdzałem IMEI na stronie Xiaomi i niby wszystko się zgadza - oryginał. Posiłkowałem się również tym artykułem:
http://miuipolska.pl/jak-rozpoznac-podrobke-mi-2/
i właściwie jedyny problem to właśnie recovery. Nie mam zastrzeżeń co do wykonania, wszystko wydaje się zgadzać. Wynik w Antutu Benchmark to ponad 28k (zainstalowałem apkę samodzielnie z Google Play, nie było jej fabrycznie ;)).
Czy to możliwe, że mimo oryginalności mój MI-2S nie posiada MiRecovery? Jak w takim razie je wgrać? Lub ewentualnie CWM?

Edytowane przez Arshe2707
Opublikowano

Pierwszą metodą zadziałało. Trochę niepokojące, że z fabryki wyszło bez MiRecovery albo że sprzedawca majstrował... ale żadnych problemów na razie nie mam. MIUI w najnowszej wersji razem z MiRecovery jest i działa. Dzięki wielkie za pomoc :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...