afro001 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Cześć, Przyszły mi właśnie 2 sztuki Redmi Note 4 4GB+64GB na Snapdragonie (mido) dla mnie i żony. Na obu chciałbym zainstalować xiaomi.eu. Z tego, co kojarzę, to żeby odblokować bootloader, potrzebuję zainstalować najpierw ROM China Developer. Jednak na oficjalnej stronie China Developerdla mido są tylko takie: ★ Redmi Note 4X ( (3GB+32GB) Latest China Developer Version Fastboot File Download ★ Redmi Note 4X (3GB+32GB) Latest China Stable Version Fastboot File Download Gdzie ja mam wersję 4GB+64GB. Czy ten ROM będzie odpowiedni? Czy nadal trzeba mieć ROM China żeby odblokować bootloader przy pomocy MiFlash? Czy coś się stanie jeżeli spróbuję odblokować bootloader na ROMie Global, czy po prostu się to nie uda i będę mógł zaraz zainstalować China Developer i znowu próbować odblokować bootloader? Z góry dziękuję za pomoc.
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Na Globalu możesz spokojnie odblokować. Nie musisz China w ogóle instalować (jak masz oryginalnego Globala).
afro001 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) 4 minuty temu, Orjon napisał: Na Globalu możesz spokojnie odblokować. Nie musisz China w ogóle instalować (jak masz oryginalnego Globala). Mam ze sklepu ibuygou z europejskiego magazynu. Raczej sprawdzone źródło, więc wierzę w oryginalność tego globala. A kiedy trzeba wgrywać China Developer? Dopiero teraz zauważyłem, że tym poradniku niżej w komunikacie nacisk jest na Developer, a nie na China Czyli mam wgrać: ★ Redmi Note 4X Latest Global Developer Version Fastboot File Download ? A może na Stable też pójdzie? Dnia 29.01.2016 o 13:08, Zenderable napisał: *UWAGA! PAMIĘTAJMY, ŻEBY MIEĆ ZAINSTALOWANE NAJNOWSZE OPROGRAMOWANIE DEVELOPER CHINA BĄDŹ GLOBAL (MOŻE BYĆ STABLE, LECZ TYLKO TE NAJNOWSZE)! Edytowane 9 Stycznia 2018 przez afro001
mrosi Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi