Voltron Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Czesc, Dziś mi przyszedł Mi Note 3 z Chinskim softem Miui 8.5 Stable 8.5.11.0(NCHCNED). Można od razu logować się na koncie xiaomi i wysyłać prośbę o odblokowanie bootloadera i na tym sofcie go odblokować i wgrać Miuipolska czy robiliście jakieś inne kombinacje? Soft nie posiada google play ani nic. Wyskoczyła aktualizacja do Miui9, nie ma sensu jej instalować nonie? Dzięki Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Voltron
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Jeśli masz zablokowany bootloader i nie chce ci się kombinować z EDL ewentualnie chińskim mipcsuite który może, ale nie musi, zadziałać, żeby wgrywać globala no to musisz na china odblokować.
Voltron Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2018 czyli normalna procedura, dodaje konto w telefonie, prosze o odblokowanie, czekam 72h lub mniej, sciagam program i klikam unlock na kompie - tak w dużym skrócie. Pozniej twrp i miuipolska?
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) dokładnie tak. @Voltron może zdarzyć się jeden problem - w niektórych nowych telefonach licznik zmienił się z 72 na 360 godzin. Sprawdź po poprawnym dodaniu (ROM China - musisz użyć PlexVPN i serwer Shanghai) ile masz do odblokowania w MiUnlock Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Orjon 1
Voltron Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2018 z 2.5 miesiaca temu odblokowywalem redmi 4x z oficjalnego globala i instalowalem miuipolska. OD razu moge pobrać Mi unlock. W ustawieniach deweloperskich opcji Mi Unlock status jak chce dodac konto do urządzenia to wyskakuje mi taki błąd: 10008 krzaki API. Mam włączone debugowanie usb i pozwolenie na odblokowanie tam zaznaczyłem.
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Dlatego piszę żebyś użył wpierw plexvpn, musisz mieć odblokowany w Chinach więc trzeba się połączyć z chińskim VPNem...tapnięte z Redmi 4a 1
mrosi Opublikowano 5 Stycznia 2018 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi