Skocz do zawartości

Co robić?!?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój telefon po aktualizacji do MIUI 9 nie che się włączyć..

(po aktualizacji musiałem zresetować tel. i po ponownych uruchomieniu po pokazaniu logo telefon nie reaguje.. tylko świeci się ekran)

Ktoś coś?

Opublikowano
Przed chwilą, Orjon napisał:

Z twoich wcześniejszych postów wynika, że masz odblokowany bootloader. Zainstaluj więc MIUI9 przez fastboot (dział Tutoriale twoim przyjacielem, szczególnie wątek o MiFlash).

Próbowałem.. nie mogę w ogóle zainstalować, albo ja coś źle zrobiłem.

Wyślesz mi linka lub jakoś wyjaśnisz? ;/ proszę

Opublikowano

1. Jaki plik usiłujesz instalować?

Ściągasz MiFlash (albo najnowszy 2017.04.25, albo jakiś starszy np. 2016.04.01). Ściągasz także ROM pod fastboot (http://en.miui.com/a-234.html) - w Twoim przypadku Redmi Note 4 Qualcomm Latest Global Stable... i go rozpakowujesz (dwa razy, raz masz archiwum tar a po jego rozpakowaniu folder images i kilka skryptów). Ścieżkę do katalogu z skryptami (koniecznie bez spacji) wskazujesz w MiFlash. Telefon w fastboot i flash. Coś robisz zatem źle ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Orjon napisał:

Ściągasz MiFlash (albo najnowszy 2017.04.25, albo jakiś starszy np. 2016.04.01). Ściągasz także ROM pod fastboot (http://en.miui.com/a-234.html) - w Twoim przypadku Redmi Note 4 Qualcomm Latest Global Stable... i go rozpakowujesz (dwa razy, raz masz archiwum tar a po jego rozpakowaniu folder images i kilka skryptów). Ścieżkę do katalogu z skryptami (koniecznie bez spacji) wskazujesz w MiFlash. Telefon w fastboot i flash. Coś robisz zatem źle ;)

Ok jak coś odezwę się

Opublikowano
23 minuty temu, Orjon napisał:

Ale te skrypty mam rozpakować? jakie?

I jak bez spacji - w sensie? ;/

Opublikowano
Ale te skrypty mam rozpakować? jakie?
I jak bez spacji - w sensie? ;/
A czy ktoś pisze o rozpakowywaniu skryptów ? Archiwum rozpakuj dwa razy, umieść to co powstanie po rozpakowaniu w jak najprostszej ścieżce, wskaż folder "images" w MiFlash.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

• Like 1
Opublikowano

@zielonyBB images? chyba katalog przed images, skrypty nie są w katalogu images, wyskoczy mu błąd że nie może znaleźć pliku...

No dobra ale ja nawet nie mam przycisków obok.. mój MiFlash jest jakiś dziwny..

Screenshot_1.png

Opublikowano
[mention=4918]zielonyBB[/mention] images? chyba katalog przed images, skrypty nie są w katalogu images, wyskoczy mu błąd że nie może znaleźć pliku...
Racja, oczywiście Twoja

Sent from my MI 5 using Tapatalk

• Like 1
Opublikowano

@Koza_a Powiększenie okna nie daje nic? Musi być coś, może za małe okno ;-) 

na Fullscreen to samo..

Opublikowano
2 minuty temu, Orjon napisał:

Hm, może rozdzielczość ekranu coś wali, masz duże czcionki więc może część miflasha zasłaniają. Spróbuj może przesunąć rolką myszy w oknie miflash... musi być tak jak tu:

5a47e1172ab4c_Zrzutekranu(107).thumb.png.ff62c0add26dd92252d1c647989feea4.png

Nic nie daje. Poczekaj pójdę na komputer brata.

Opublikowano

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Użytkownik @Koza_a jest... inny. Zakłada nowe wątki, pomimo tego, że jego pierwszy temat został podłączony tutaj:

Kolejny ban będzie permanentny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...