Gość Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Witam. Mój telefon po aktualizacji do MIUI 9 nie che się włączyć.. (po aktualizacji musiałem zresetować tel. i po ponownych uruchomieniu po pokazaniu logo telefon nie reaguje.. tylko świeci się ekran) Ktoś coś?
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Z twoich wcześniejszych postów wynika, że masz odblokowany bootloader. Zainstaluj więc MIUI9 przez fastboot (dział Tutoriale twoim przyjacielem, szczególnie wątek o MiFlash).
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Przed chwilą, Orjon napisał: Z twoich wcześniejszych postów wynika, że masz odblokowany bootloader. Zainstaluj więc MIUI9 przez fastboot (dział Tutoriale twoim przyjacielem, szczególnie wątek o MiFlash). Próbowałem.. nie mogę w ogóle zainstalować, albo ja coś źle zrobiłem. Wyślesz mi linka lub jakoś wyjaśnisz? ;/ proszę
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 1. Jaki plik usiłujesz instalować? Ściągasz MiFlash (albo najnowszy 2017.04.25, albo jakiś starszy np. 2016.04.01). Ściągasz także ROM pod fastboot (http://en.miui.com/a-234.html) - w Twoim przypadku Redmi Note 4 Qualcomm Latest Global Stable... i go rozpakowujesz (dwa razy, raz masz archiwum tar a po jego rozpakowaniu folder images i kilka skryptów). Ścieżkę do katalogu z skryptami (koniecznie bez spacji) wskazujesz w MiFlash. Telefon w fastboot i flash. Coś robisz zatem źle
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 2 minuty temu, Orjon napisał: 1. Jaki plik usiłujesz instalować? Ściągasz MiFlash (albo najnowszy 2017.04.25, albo jakiś starszy np. 2016.04.01). Ściągasz także ROM pod fastboot (http://en.miui.com/a-234.html) - w Twoim przypadku Redmi Note 4 Qualcomm Latest Global Stable... i go rozpakowujesz (dwa razy, raz masz archiwum tar a po jego rozpakowaniu folder images i kilka skryptów). Ścieżkę do katalogu z skryptami (koniecznie bez spacji) wskazujesz w MiFlash. Telefon w fastboot i flash. Coś robisz zatem źle Ok jak coś odezwę się
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 23 minuty temu, Orjon napisał: 1. Jaki plik usiłujesz instalować? Ściągasz MiFlash (albo najnowszy 2017.04.25, albo jakiś starszy np. 2016.04.01). Ściągasz także ROM pod fastboot (http://en.miui.com/a-234.html) - w Twoim przypadku Redmi Note 4 Qualcomm Latest Global Stable... i go rozpakowujesz (dwa razy, raz masz archiwum tar a po jego rozpakowaniu folder images i kilka skryptów). Ścieżkę do katalogu z skryptami (koniecznie bez spacji) wskazujesz w MiFlash. Telefon w fastboot i flash. Coś robisz zatem źle Ale te skrypty mam rozpakować? jakie? I jak bez spacji - w sensie? ;/
zielonyBB Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ale te skrypty mam rozpakować? jakie? I jak bez spacji - w sensie? ;/A czy ktoś pisze o rozpakowywaniu skryptów ? Archiwum rozpakuj dwa razy, umieść to co powstanie po rozpakowaniu w jak najprostszej ścieżce, wskaż folder "images" w MiFlash.Sent from my MI 5 using Tapatalk 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 @zielonyBB images? chyba katalog przed images, skrypty nie są w katalogu images, wyskoczy mu błąd że nie może znaleźć pliku...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Przed chwilą, Orjon napisał: @zielonyBB images? chyba katalog przed images, skrypty nie są w katalogu images, wyskoczy mu błąd że nie może znaleźć pliku... No dobra ale ja nawet nie mam przycisków obok.. mój MiFlash jest jakiś dziwny..
zielonyBB Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 [mention=4918]zielonyBB[/mention] images? chyba katalog przed images, skrypty nie są w katalogu images, wyskoczy mu błąd że nie może znaleźć pliku...Racja, oczywiście Twoja Sent from my MI 5 using Tapatalk 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 @Koza_a Powiększenie okna nie daje nic? Musi być coś, może za małe okno
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Przed chwilą, Orjon napisał: @Koza_a Powiększenie okna nie daje nic? Musi być coś, może za małe okno na Fullscreen to samo..
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Hm, może rozdzielczość ekranu coś wali, masz duże czcionki więc może część miflasha zasłaniają. Spróbuj może przesunąć rolką myszy w oknie miflash... musi być tak jak tu:
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 2 minuty temu, Orjon napisał: Hm, może rozdzielczość ekranu coś wali, masz duże czcionki więc może część miflasha zasłaniają. Spróbuj może przesunąć rolką myszy w oknie miflash... musi być tak jak tu: Nic nie daje. Poczekaj pójdę na komputer brata.
mrosi Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Użytkownik @Koza_a jest... inny. Zakłada nowe wątki, pomimo tego, że jego pierwszy temat został podłączony tutaj: Kolejny ban będzie permanentny.
Rekomendowane odpowiedzi