Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

zrobilem swapa swapperem2 no i telefon sie wogule nie wlaqcza, jak probuje ladowac to tez zadna dioda sie nie zapala, jak podlaczam ta "egle" do kompa to wyswietla z jest tam 8 dyskow ale wszystkie trza sformatowac przed uzyciem, tylko na jeden moge wejssc i sa na nim tylko 2 atalogi "image" i "verinfo" ogolnie co ucglilem telefon?mozna cokolwiek z tym zrobic? nie ma jakiegos przycisku z resetem factory? pomozcie prosze bo telefon zero reakcji na wlacanie kombinecje roznych przyciskow wyciaganie baterii itd

Edited by igoor1983
Posted

Wpierw popraw temat bo pójdzie do kosza.

Ale żeś sobie bigosu narobił...czyli jak zwykle 0 wiedzy i bez pytań na forum...

Zobacz czy wchodzi kombinacją klawiszy do fastboota. Wtedy Miflash i gotowe.

Posted (edited)

niestety zadna kombinacja telefonu nie rusza (do fastoboota wchodzi sie przez przytrzymanie power +vol down tak?) jak podlaczam do sieci lub kompa z bateria to zadnej reakcji, jak bez baterii to na pol sekundy zapala sie czerwona dioda powiadomien, gasnie i dalej nic nie mozna zrobic, telefon kompletnie zdechl, kupowalem go z pandawill chyba bede musial wyslac na gwrancj, maskra. macie jeszcze jakies pomysly? moze powinienem zformatowac te wszystkie dyski ktor widzi? no ale co potem..

natworzyl tych partycji mi pelno ten swapper wszystkie male po 1 lub 2 mega, dwie po 32 mega, moze przez to wogule nie startuje bo nie wie z ktorej mastartowac, moze powinienem wywalic te male partycje jakkms partition managerem co wy na to?

niestety zadna kombinacja telefonu nie rusza (do fastoboota wchodzi sie przez przytrzymanie power +vol down tak?) jak podlaczam do sieci lub kompa z bateria to zadnej reakcji, jak bez baterii to na pol sekundy zapala sie czerwona dioda powiadomien, gasnie i dalej nic nie mozna zrobic, telefon kompletnie zdechl, kupowalem go z pandawill chyba bede musial wyslac na gwrancj, maskra. macie jeszcze jakies pomysly? moze powinienem zformatowac te wszystkie dyski ktor widzi? no ale co potem..

natworzyl tych partycji mi pelno ten swapper wszystkie male po 1 lub 2 mega, dwie po 32 mega, moze przez to wogule nie startuje bo nie wie z ktorej mastartowac, moze powinienem wywalic te male partycje jakkms partition managerem co wy na to?

ok powiedzcie chociaz czy w telefonie mozna zrobic takie os ze powywalam wszystkie partycje utworze jedna i umieszcze na niej jakis plik recowery czy cos i z niego wystartuje? czy jak telefon pada to na amen?

Edited by igoor1983
Posted

Nie ma takiej możliwości. Zresztą jak chcesz coś zrobić z partycjami jak telefon się nie włącza w żaden tryb?

Nie bardzo wierzę, że nie można wejść w fastboot. Na pewno? Wyłącz telefon (miej baterię naładowaną z ładowarki sieciowej), odłącz telefon, naciśnij vol down i power, jak zobaczysz logo MI puść power ale trzymaj vol-down. 

Nie wierzę, że przez kombinowanie z partycjami nie można wejść w fastboota.

Posted

myslalem ze z kompa cos z nimi zrobie ale tera to juz kompletnie nic nie widzi jak go do kompa podlaczam, kombinacja klawiszy wogule nie dziala, jkaies pomysly czy wysylac do pandawil?

Posted

Jeśli na pewno fastboot nie działa... To uwaliles telefon na maxa. Nic więcej nie zrobisz.

Chyba, że odpal MIPHONE Manager (na forum jest info) i tam zrób MiFlash. Być może jak telefon podłącza się do PC to będzie mógł przejść do fastboot.

Posted

Niekoniecznie. W MI3 z bootloopa można przejść do recovery czy fastboot.

Czyli masz bootloopa, trzymasz power, telefon się wyłącza i od razu ciśniesz vol up (trzymając wciaż power), potem zwalniasz power na logu MI i telefon wchodzi w recovery.

Posted (edited)

taa tylko ze u mnie co i jak nie naciskam telefon bez zadnej kompletnie reakcji. na kompie juz go u mnie nie widzi a bylem z nim u znajomego w serwisie podlaczyl go pod swojego kompa i u niego pokazuje ze telefon jest caly czas podczas flaszowania, mowi ze cegla i trza odsylac. kupilem go na pandawill miesiac temu zdazylem sie tylko tydzien pocieszyc, mam nadzieje ze uda sie to naprawic w ramah gwrancji, juz do nih napisalem majla z video ze tel nie odpowiada. ma ktos jakas historie z tym sklepem? sadzicie ze w ramach gwarancji to zrobia? heh a wszystko przez to ze nie chcialo mi sie czekac az przyjdzie karta sd class10 i zrobilem swapa swapperem2 na wewnetrznej pamieci (tzn na partycji a nie pliku). no i tera se poczekam pewnie ponad miesiac,

Edited by igoor1983
Posted

nie cala, swapperowi pokazalem by zrobil tam partycje wieklosci 256mb. i dzialalo to przez jakies 2 godziny, telefon hulal i nie zamykal aplikacji, ale po restarcie juz sie zamienil w cegle

• 1 month later...
Posted

Dołączam do osób posiadających cegłe 1S. Czy jest już jakieś rozwiązanie ? Objawy mam identyczne jak kolega z pierwszego posta. Opis już wcześniej dodałem na forum i nikt mi nie potrafił pomóc. W skrócie telefon próbowałem w trybie FASTBOOT flashować mi flash a następnie z 10 innymi programami. Proces ledwo sie rozpoczynał i występował error. KAżdy program to samo. Po restarcie cegła. Może znacie jakiś serwis który posiada boxy do chińszczyzny ? to chyba ostatnia szansa :(

Posted

heh moj juzz od bardzo dawna jest w serwisie jak naprawia dam zna. a tymczasem swojego tez wysylaj bo szukalem nawet na granicznych forah i ktos tez mial taka sama cegle i nikt nie mogl  mu w tym pomoc tak wiec wysylaj

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...