Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :-) dopadł mnie problem znany głównie ze smartfonów LG (G4,G5). Na górnej części wyświetlacza , na szerokości ok 2 cm pozostaje powidok wcześniej wyświetlanego obrazu , doskonale widoczny na szarym tle , mowa tu o belce powiadomień jak i pewnych elementach interfejsu jak strzałka wstecz. Nie wrzucam foto bo każdy kto widział kiedyś ten efekt będzie wiedział o co chodzi .

Jako ,że 5ske brałem z allegro nawet nie łudzę się i nigdy też nie łudziłem, że posiadam ,przynajmniej realizowana w pl gwarancję ,o której wspominał sprzedawca :-)

I teraz pytanie , jak to jest z zamiennikami LCD , czy to Ali czy Allegro. Nie zamierzam teraz wymieniać wyświetlacza ale chciałbym wiedzieć na czym stoję gdyby powidoków było więcej .

Ostatnio wymieniałem znajomej LCD w p8 lite , no cóż , jakość nowego LCD pozostawiała wiele do życzenia . Z tym ,że czy w przypadku xiaomi też jest duża szansa ,że trafię na słabej jakości panel wyprodukowany przez bezfirmę? Bo o ile wyobrażam sobie ,że do popularnych modeli gigantów rynku , 'czarny' rynek części jest spory, tak może w przypadku xiaomi te ekrany to nie kiepskiej jakości zamienniki tylko to co trafia do gotowego produktu ? Ktoś jakieś doświadczenia w tej dziedzinie posiada ?:-)

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
7 godzin temu, Freemindostr napisał:

tym ,że czy w przypadku xiaomi też jest duża szansa ,że trafię na słabej jakości panel wyprodukowany przez bezfirmę?

Jeśli będziesz szukał na aliexpress czy też allegro to jest duże prawdopodobieństwo, że trafisz własnie na coś takiego. Szukaj na dragon-tt, napisz może do MiCenter i Ci wymienią, albo szukaj uszkodzonego telefonu ze sprawnym wyświetlaczem i sobie przełóż, wtedy będziesz miał 100% pewności, że będzie ok.