Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam problem polegający na tym iż korzystam z sieci Play i tutaj operator daje możliwość korzystania z zasięgu Plusa i Orange gdy brakuje w rodzimej sieci.

Telefon czasami przełącza się do innego operatora i niestety tak zostaje.

Problem jest taki że u obcych operatorów mam wolniejszy internet.

Czy jest jakaś możliwość poza wyłączeniem automatycznego wyboru operatora na ustawienie domyślnego operatora.

Dodam że sam ręcznie mam możliwość wyboru Play.

Dzięki za pomysły :)

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Play ograniczył prędkość przesyłu danych w roamingu krajowym. Chyba tylko do 1,5 mb/s. Dlatego masz wolniejszy net w innych sieciach

Edytowane przez Adamk102
Błąd w pisowni
Opublikowano

Też jest w Play i też mam ten sam problem. U mnie jest o tyle denerwujący, że po przełączeniu na inną sieć np T-Mobile nie mogę dzwonić ani odbierać SMS. I za każdym razem muszę ręcznie wracać do macierzystej sieci.
Ja w kwietniu wracam do Orange albo nju mobile. Play to go***

Opublikowano

Nie rozumiem waszych problemów. Miałem Play kilka lat i na nic nie mogłem narzekać. Wybrać na sztywno sieć która ma najlepszy zasięg i po problemie. 

Opublikowano
Nie rozumiem waszych problemów. Miałem Play kilka lat i na nic nie mogłem narzekać. Wybrać na sztywno sieć która ma najlepszy zasięg i po problemie. 
Dzisiaj wyłączyłem automatyczny wybór sieci i telefon po chwili bez zasięgu połączył się z T Mobile.

Tak czy inaczej da się z tym żyć myślałem że można to jakoś wymusić w ustawieniach.
Dzięki za informację

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...