chalice Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Witam. Użytkuje redmi 4 pro. Mam problem który podejrzewam że nie został jeszcze zgloszony. Polega na tym że w momencie wybudzania telefonu mam nieaktualną godzinę co najmniej o minutę czasem 3 4 minuty. W przypadku jednej minuty nie jest to krytyczny problem ale 2 i więcej stanowią już poważne ograniczenie... Na aktualizację czasu trzeba czekać ok 2 sekundy. To olbrzymi problem gdyż jak wiemy z zegarka korzysta się tylko w związku z czasem który jest w danej chwili zawsze najistotniejszy. Zegar pokazuje fałszywy czas i zawsze zapóźniony. W zasadzie w 90proc jest nieużyteczny. Wszystkie inne zegary z jakimi się zetknąłem pokazują czas błyskawicznie w tym ułamku sekundy w którym się na nie patrzy. Dzieje się tak od wielu stuleci... Xiaomi zmienił ten system... Czy jest na to jakiś sposób czy aktualizacja? Edytowane 29 Listopada 2017 przez chalice
Grzegorz K Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Mam to samo i zawsze po wybudzeniu zegar się aktualizuje ale trwa to 1-2 sek wiec nie jest to jakiś problem. Myślę że jest to związane z oszczędzaniem energii i porostu nie aktualizuje zegarka jak się na niego nie "patrzy". Nie wiem jak na najnowszym wydaniu MIUI ale u mnie na 7.10.19 tak jest.
chalice Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Ja mam wersję 7.5.25 rozwojową ale oszczędzanie energii wyłącznie... Nie zawsze tak się spóźnia ale czasem gdy zerkne na godzinę w pośpiechu na autobus i zapomnę że za 2 sek pokaże zmianę o 2 min, to spóźnienie na taki autobus jest już bardzo prowdopodobnie... Taki prosty scenariusz, ale dla mnie obrazuje uciążliwość drobiazgu który czasem wiele kosztuje nerwów... Edytowane 3 Grudnia 2017 przez chalice
Rekomendowane odpowiedzi