Stachura5 Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) Witam. Mam kilka pytań na temat Mi2S bo mnie zaciekawił. Otóż w tej chwili mam HTC One M7, nawet fajny ale jedno co mnie denerwuje w nim to to, że bateria nie trzyma zbyt długo gdy on się nawet troche nagrzeje... a powyżej 36 stopni Celsjusza to juz masakra jest żeby go utrzymać w dłoni. Z tego co wiem to Mi2S ma dokładnie te same podzespoły co One ale za to ma wymienialną baterie. No ale moje główne pytania to: -Czy bardzo się nagrzewa podczas grania w cięższe gry? -Czy ta bateria 2000mAh wystarcza dla niego żeby wytrzymał przynajmniej od rana do wieczora bez problemu? Chciałem go sobie kupić ponieważ HTC One ma troche za duży ekran jak dla mnie a Mi2S ma 4,3" co by było dla mnie bardziej wygodne (zejście z FullHD na HD jakoś przeżyje ). No i jeszcze ostatnie pytanie... Czy telefon nie łapie lagów w codziennym użytkowaniu? Tzn. na przykład podczas przeglądania internetu przez Chrome P.S. Jeszcze najważniejsze pytanie - czy obsługuje on OTG? Edytowane 26 Lipca 2014 przez Stachura5
kulig007 Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 Tak nagrzewa się, jak się dłużej pociśnie w jakieś grubsze gierki. Bateria 2Ah wytrzyma ten dzionek użytkowania. Ja przy tej większej baterii 3Ah - trochę w internecie, trochę w jakieś gierki online, to ładuje co 2 dni. Lagów nie ma. MIUI w miarę dobrze zoptymalizowane pod Mi2 Tapatalk User from Mi2s
Ari93 Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 powyzej 36C i juz masakra? moj MI2 do powyzej 60C potrafi sie nagrzac ;P jest cieply (dotykajac ekranem policzka to nawet goracy) ale spokojnie da sie go utrzymac bateria 2Ah spokojnie powinna wytrzymac caly dzien i 3h wlaczonego ekranu, sprawdz na wieczor ile Ty czasu masz ekran wlaczony to bedziesz wiedzial czy mi2s trzyma lepiej czy gorzej od htc "Lagów nie ma. MIUI w miarę dobrze zoptymalizowane pod Mi2 " miui jest swietnie zoptymalizowane pod xiaomi, telefon smiga jak przeciag nawet po dlugich miesiacach bez formata z tym ze chroma nie uzywam, mi on zawsze jakis zamulony sie wydawal z praktycznie zerowa konfiguracja ale jesli chrom jest dobrze zoptymalizowany powinien smigac dobrze, napewno nie bedzie gorzej niz na htc OTG w ostatniej aktualizacji pojawilo sie dla MI2
Stachura5 Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Opublikowano 26 Lipca 2014 @Ari93 nie jestem w stanie sprawdzić ile czasu jest mój ekran włączony bo w Sense 6 jest to jakoś dziwnie zrobione. Wrzucę screena, może ty coś wywnioskujesz z tego
Ari93 Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 lo matko co to jest? z tego co widze telefonu bardo malo uzywasz, mi2 powinien uzyskiwac podobne wyniki nie masz tej listy ktory program najwiecej zjadl baterii itp? tam powinien byc "ekran" i po kliknieciu w ekran powinno byc pokazane ile minut byl lacznie wlaczony
Stachura5 Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) lo matko co to jest? z tego co widze telefonu bardo malo uzywasz, mi2 powinien uzyskiwac podobne wyniki nie masz tej listy ktory program najwiecej zjadl baterii itp? tam powinien byc "ekran" i po kliknieciu w ekran powinno byc pokazane ile minut byl lacznie wlaczony No właśnie tutaj czegoś takiego nie ma Edytowane 26 Lipca 2014 przez Stachura5
Acid Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 Czemu tak wstawiasz screeny? Użyj Tapatalk, wtedy screen z telefonu dodajesz do posta.
Stachura5 Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) No właśnie tutaj czegoś takiego nie ma Wysłane z mojego HTC One Edytowane 26 Lipca 2014 przez Stachura5
Cake Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 przecież na pierwszym screenie jest wskazane użycie ekranu
Stachura5 Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Opublikowano 26 Lipca 2014 przecież na pierwszym screenie jest wskazane użycie ekranu No niby jest ale nie w ten sposób co być powinno
Endriu Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Panowie, jest jakiś kodzik na Mi2S pod IBG ? Tak sobie myślę, czy nie nabyć przypadkiem nowego. Jest mniejszy od Hongmi, karty Aero2 i tak już nie używam z uwagi na szybki spadek baterii (i ogólnie sprzedałem Hongmi) i ma fabrycznie odpowiedniej wielkości pamięć oraz dysk
Rekomendowane odpowiedzi