Lajsek Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Witam, połączyłem mi band 2 z aplikacją "find mi band" - jakaś na Windows phone. Problem polega na tym, że aplikacja zmieniał widoczność mi banda i obecnie nie jestem w stanie się z nim połączyć przez mi fit.... Co mogę zrobić? Proszę pomóżcie
GadzetoPL Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Rozłączyłeś opaskę w aplikacji? Szczerze to mam to samo tj. odparowałem w find mi band (swoją drogą nie ufam sposobowi w jaki to działa) i nie mogę połączyć z mi fit. Opaskę jednak wykrywa i paruje w notify - możesz to również sprawdzić u siebie. Aktualnie wg. jednej z porad rozładowuje opaskę i potrzymam rozładowaną jakiś czas żeby prąd upływu akumulatora ją całkowicie zresetował - wtedy mam nadzieję połączy się z mi fit...
ik`ey Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zabawa na ok miesiąc - przynajmniej u mnie tyle trzymałem i zadziałało. Wątek szeroko rozpisywany:http://en.miui.com/thread-298737-5-1.html Nie polecam rozbierania bo nastąpi utrata szczelności.
robi173 Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Nie licz na to, ja swoją rozładowaną do zera trzymałem 2 tygodnie w zamrażarce.Po wyjęciu i naładowaniu nie zresetowała się co widać od razu po zegarku- pokazuje godzinę bez żadnych opóźnień.
mrosi Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Lajsek Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2017 sytuacja rozwiązana. Okazało się że w ustawieniach aplikacji była schowana opcja by rozłączyć mi banda.
mrosi Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: użytkownik nie wykonał polecenia zmiany tytułu/treści wątku.
Rekomendowane odpowiedzi