Knox-181 Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 Cześć, mam problem z płatnością przez NFC, tzn. mam zainstalowaną aplikację PeoPay banku Pekao, wszystko poprawnie skonfigurowane itd. ale podczas próby płacenia na terminalu wyskakuje informacja "Błąd odczytu". Ktoś się z tym spotkał? W ustawieniach NFC mam zabezpieczenia na HCE (tak jak proponują w innych tematach) ale to nic nie zmienia. Kontaktowałem się też z bankiem i oni w ogóle nie mają informacji o próbie takiej płatności. Nie jest to też problem z terminalem bo próbowałem w różnych sklepach.
kary71 Opublikowano 24 Listopada 2017 Opublikowano 24 Listopada 2017 Spróbuj zmienić na portfel sim, u mnie pomogło. Wysłane z mojego MI 6 CERAMIC przy użyciu Tapatalka
SajmonMi4c Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 Jeśli mam xiaomi eu to nie dasz rady używać peopay/android pay itd bo masz odblokowany bootloader. Na stronie miui polska jest gdzieś cały artykuł o tym, przeczytaj uważnie.
lukasso Opublikowano 29 Listopada 2017 Opublikowano 29 Listopada 2017 1 godzinę temu, SajmonMi4c napisał: Jeśli mam xiaomi eu to nie dasz rady używać peopay/android pay itd bo masz odblokowany bootloader. Na stronie miui polska jest gdzieś cały artykuł o tym, przeczytaj uważnie. Nie prawda. Mam xiaomi.eu i normalnie mi działa android pay
SajmonMi4c Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 no widzisz a mi nie działa a też mam, jest jakaś nieduża szansa że będzie działać z xiaomi eu bo to też pisali w komentarzach, jeśli działałoby w 100% to po co Acid miałby zakładać ten temat? https://miuipolska.pl/jak-placic-telefonem-mi5-z-ap-i-system-miuipolska-xiaomi-eu/
Knox-181 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2017 Mam globala, jak pozmieniam tak jak pisał @szymam to działa ale nie zawsze. Nie mam pojęcia o co chodzi.
zbiecik Opublikowano 6 Grudnia 2017 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Mi PeoPay działa bez problemu, mam ustawiony portfel sim Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi