Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam xiaomi redmi 4A kupiony w euro agd czyli była wersja global stable. Niedawno zaktualizowałem do wersji beta stable Miui 9 android 7.1.2 Obecnie czekam na odblokowanie bootloadera 72h.Mam więc kilka pytań: czy potrzebuje inne twrp niż w poradniku?, Czy mogę wgrać obecne miui polska na ten system?, trzeba będzie jeszcze raz odblokować bootloadera? gdy wyjdzie aktualizacja miui polska do androida 7?

Screenshot_2017-11-22-06-14-30-029_com.android.settings.png

Opublikowano

I to są te pytania na które jeszcze nikt nie zna odpowiedzi ;)

Jeśli nie wyjdzie Xiaomi.eu na Androidzie 7, to chyba możesz wykorzystać oficjalne TWRP pod Androida 6 i później zainstalować stamtąd ROM. Ta operacja, tak mi się przynajmniej wydaje, nie powinna blokować bootloadera. A jak będzie na 7..? Tego nie wie nikt, dowiemy się pewnie niedługo, jeśli Xiaomi.eu wypuści Androida 7 :)

tapnięte z Redmi 4a

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Orjon napisał:

I to są te pytania na które jeszcze nikt nie zna odpowiedzi ;)

Jeśli nie wyjdzie Xiaomi.eu na Androidzie 7, to chyba możesz wykorzystać oficjalne TWRP pod Androida 6 i później zainstalować stamtąd ROM. Ta operacja, tak mi się przynajmniej wydaje, nie powinna blokować bootloadera. A jak będzie na 7..? Tego nie wie nikt, dowiemy się pewnie niedługo, jeśli Xiaomi.eu wypuści Androida 7 :)

tapnięte z Redmi 4a

Czyli śmiało można lecieć z wgrywaniem? :) o ile mi się to uda bo tak czy siak czarna magia :D w razie co będę pisał na forum. 

PS. Windows 10 to jakaś przeszkoda ? Gdzieś rzuciło mi się w oko że problemy na tym systemie występują przy wgrywaniu

Edytowane przez Zaksiu
Opublikowano

Tak jak piszę - nie mam bladego pojęcia jak wygląda kwestia przechodzenia z Androida 7 na 6, czy się blokuje bootloader czy nie... Przechodziłem z custom ROMów i nic się nie działo, więc problemów być nie powinno, ale w przypadku MIUI może być różnie.

Można chyba próbować ;)

tapnięte z Redmi 4a

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...