JaMichal057 Opublikowano 21 Listopada 2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Witam. Jak w temacie powyżej mam problem z OTG w moim Xiaomi mi 6 aktualnie na miui 9 {stabilna wersja}. Po podłączeniu pendrive lub dysku zewnętrznego telefony wykrywa urządzenie ale pokazuje komunikat iż jest ono uszkodzone i nakazuje formatowanie. Po formatowaniu wszystko działa ale każde urządzenie sformatować jest do typu plików FAT32 kiedy na komputerze sformatuje do NTFS problem powraca. Dodam że wcześniej gdy korzystałem z telefonu Asus zenfone 6 nie miał on problemu z typem plików. Na miui 8 problem był ten sam.
sp4ubw Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 Przejrzyj w google play pluginy do OTG i NTFS. Z tego co pamiątam do Total Commandera jest darmowy plugin i odczytuje NTFS tylko chyba nie zapisuje. Być może są inne, działające w obie strony.
JaMichal057 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2018 Witam. Po długim czasie znalazłem aplikacje która pozwala mi odtworzyć i kopiować na dysk zewnętrzny z typem plików NTFS (apk https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paragon.saf.usb.driver ) Niektóre pluginy nie działały. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi