Jump to content

Sieć komórkowa na sztywno a dane mobilne

Darek08

Recommended Posts

Witam, mam taki problem z działaniem danych mobilnych. Mianowicie posiadam kartę virgin mobile(play), ale z przyczyn zasięgowych chciałem ustawić aby nie łączyło automatycznie z siecią tylko na sztywno ustawiłem Plus LTE. Lecz po ustawieniu sieci na sztywno nie ma wcale danych mobilnych. Roaming krajowy włączony. Macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?

ROM to MiuiPolska 6.12.28 bodajże i wolałbym go zmieniać tylko w ostatecznej ostateczności

Pozdrawiam

Witam, mam taki problem z działaniem danych mobilnych. Mianowicie posiadam kartę virgin mobile(play), ale z przyczyn zasięgowych chciałem ustawić aby nie łączyło automatycznie z siecią tylko na sztywno ustawiłem Plus LTE. Lecz po ustawieniu sieci na sztywno nie ma wcale danych mobilnych. Roaming krajowy włączony. Macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?
ROM to MiuiPolska 6.12.28 bodajże i wolałbym go zmieniać tylko w ostatecznej ostateczności
Pozdrawiam
Masz play a chcesz lte z plus??

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Karta jest z Virgin mobile, łączy z nadajnikami z nadajnikami playa, a zależy mi na ustawieniu na sztywno plusa, ponieważ to będzie użytkował mój ojciec który jest kierowcą zawodowym głównie na jednej trasie i na tej trasie play ma problem z zasięgiem, a plus sobie radzi znakomicie, a automatyczne przełączanie za długo trwa, bo zanim przełączy sieć to już i play zasięg łapie

Zauważyłem też problem, że na moim MI5 na miui9 działa dobrze, bo od razu pojawia się ikonka R na pasku i włącza się roaming krajowy

Edited by Darek08

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...