Darek08 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Witam, mam taki problem z działaniem danych mobilnych. Mianowicie posiadam kartę virgin mobile(play), ale z przyczyn zasięgowych chciałem ustawić aby nie łączyło automatycznie z siecią tylko na sztywno ustawiłem Plus LTE. Lecz po ustawieniu sieci na sztywno nie ma wcale danych mobilnych. Roaming krajowy włączony. Macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu? ROM to MiuiPolska 6.12.28 bodajże i wolałbym go zmieniać tylko w ostatecznej ostateczności Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupiec_1985 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Witam, mam taki problem z działaniem danych mobilnych. Mianowicie posiadam kartę virgin mobile(play), ale z przyczyn zasięgowych chciałem ustawić aby nie łączyło automatycznie z siecią tylko na sztywno ustawiłem Plus LTE. Lecz po ustawieniu sieci na sztywno nie ma wcale danych mobilnych. Roaming krajowy włączony. Macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu? ROM to MiuiPolska 6.12.28 bodajże i wolałbym go zmieniać tylko w ostatecznej ostateczności PozdrawiamMasz play a chcesz lte z plus?? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darek08 Posted November 17, 2017 Author Share Posted November 17, 2017 (edited) Karta jest z Virgin mobile, łączy z nadajnikami z nadajnikami playa, a zależy mi na ustawieniu na sztywno plusa, ponieważ to będzie użytkował mój ojciec który jest kierowcą zawodowym głównie na jednej trasie i na tej trasie play ma problem z zasięgiem, a plus sobie radzi znakomicie, a automatyczne przełączanie za długo trwa, bo zanim przełączy sieć to już i play zasięg łapie Zauważyłem też problem, że na moim MI5 na miui9 działa dobrze, bo od razu pojawia się ikonka R na pasku i włącza się roaming krajowy Edited November 17, 2017 by Darek08 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts