Exbitz Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 Od razu mówię, że nie jestem zaawansowanym użytkownikiem Xiaomi, więcz góry przepraszam, jeśli pominę coś oczywistego Tak jak w temacie, mam Note 4 (wersja ze Snapem 625 i 3/32 gb pamięci), MIUI Global 8.5 (konkretniej 8.5.8.0). Z tego co czytałem, aktualizacja do MIUI9 miała być najpierw właśnie na Note 4, mamy już prawie połowę listopada, a mój telefon dalej nie widzi aktualizacji. Wprawdzie mogę kliknąć trzy kropki i pobrać aktualizacje, ale nie zmieniają one numerka wersji MIUI, więc podejrzewam, że to po prostu jakieś mniejsze łatki. W związku z tym moje pytanie brzmi: W jaki sposób (jeśli w ogóle) mogę zrobić aktualizację do 9 bez utraty danych? A jeśli muszę tracić dane podczas instalacji, czy mogę zrobić jakiegoś backupa? Ponadto, nie jestem w 100% pewien którą wersję systemu muszę pobrać, żeby zrobić update z poziomu telefonu, więc jeśli mógłbym poprosić jeszcze o linki albo wskazówki w tym temacie, byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
przenow2 Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 Od razu mówię, że nie jestem zaawansowanym użytkownikiem Xiaomi, więcz góry przepraszam, jeśli pominę coś oczywistego Tak jak w temacie, mam Note 4 (wersja ze Snapem 625 i 3/32 gb pamięci), MIUI Global 8.5 (konkretniej 8.5.8.0). Z tego co czytałem, aktualizacja do MIUI9 miała być najpierw właśnie na Note 4, mamy już prawie połowę listopada, a mój telefon dalej nie widzi aktualizacji. Wprawdzie mogę kliknąć trzy kropki i pobrać aktualizacje, ale nie zmieniają one numerka wersji MIUI, więc podejrzewam, że to po prostu jakieś mniejsze łatki. W związku z tym moje pytanie brzmi: W jaki sposób (jeśli w ogóle) mogę zrobić aktualizację do 9 bez utraty danych? A jeśli muszę tracić dane podczas instalacji, czy mogę zrobić jakiegoś backupa? Ponadto, nie jestem w 100% pewien którą wersję systemu muszę pobrać, żeby zrobić update z poziomu telefonu, więc jeśli mógłbym poprosić jeszcze o linki albo wskazówki w tym temacie, byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomocZmień region np na uk, mi pomogło wczoraj Wytapane z Redmi Note 4 Global
radier Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 Pobierz ROM z oficjalnej strony i wygraj przez aplikację do aktualizacji.
mrosi Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi