ZduneX25 Opublikowano 6 Listopada 2017 Opublikowano 6 Listopada 2017 Mam listowanie plików w folderze i wszystko fajnie, ale jak szukam po nazwie to są powtórzenia i dlatego chcę w tych powtórzeniach wyszukać tekst, dzięki czemu na pewno dostane dobry plik wyjściowy, więc po prawidłowym listowaniu mam tak: if (compareInFile("isVideoEnabled", file.getAbsolutePath())) { System.out.println("mam to!"); } else { System.out.println("dupa"); } a tu cały boolean: public static boolean compareInFile(String inputWord, String inputFile) { String word = ""; File file = new File(inputFile); try { Scanner input = new Scanner(file); while (input.hasNext()) { word = input.next(); if (inputWord.equals(word)) { return true; } } } catch (Exception error) { } return false; } Rozwiązane: File filey = new File(file.getAbsolutePath()); try { Scanner scanner = new Scanner(filey); //now read the file line by line... int lineNum = 0; while (scanner.hasNextLine()) { String line = scanner.nextLine(); lineNum++; if(line.contains("isVideoEnabled")) { System.out.println("ho hum, i found it on line " +lineNum); } } } catch(FileNotFoundException e) { //handle this }
Rekomendowane odpowiedzi