Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewne pytanie co do wyświetlacza w Mi3. Obecnie posiadam Z1, które ma tak blade kolory, że aż nie chce się na to patrzeć, przynajmniej w porównaniu z S5.

Czy ta bladość w Mi3 jest taka sama jak w Z1 czy kolory są wyraźniejsze?

Gość zydowsky
Opublikowano (edytowane)

Dziś porównałem mojego MI3 z Z1. Mi3 wypadł lepiej. Właściciele Z1 często skarżą się na ekran w niej, podobno jeden wielki niewypał. Zrobiłem też porównanie z s4 i s5. Biel w s5 była niebieska, a w s4 żółta...

Jeśli jednak szukasz takich kolorów jak w amoledach od samsunga to nie bierz MI3.

Moim zdaniem ten cukierkowy wyświetlacz w siamsiangu jest znośny do czasu. Mnie by zaczął irytować...

Edytowane przez zydowsky
Opublikowano

Mi3 ma dwa różne wyświetlacze. 16GB od LG i 64GB od Sharpa. Wg Acida kolory w obydwu są świetne. Akurat wyświetlacze u Sonego poza Z Ultra i nowszymi są beznadziejne.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dobra, dzięki wielkie! :D

Przy okazji zapytam, jeśli nie miałbym możliwości zakupienia mi3 na ibuygou to można śmiało brać te Xiaomi z allegro?

Edytowane przez Maciej Horoszkiewicz
Opublikowano

Zgadzam się. Do tego na allego że tak powiem, nie ma ochrony kupujących, jesteś na łasce sprzedawcy.

Wysłane z już nie mojego HM 1SW

Opublikowano

Wracając do tematu, to porowywalismy MI3 64GB z kolegi LG G2. Kumpel sam stwierdził, że kontrast i nasycenie kolorów są bardzo podobne, a kąty widzenia MI3 ma lepsze. W LG G2 pod kątem ekran zmienia kolory, a w MI3 nie ma takiego problemu.

Opublikowano

Dobra, dzięki wielkie! :D

Przy okazji zapytam, jeśli nie miałbym możliwości zakupienia mi3 na ibuygou to można śmiało brać te Xiaomi z allegro?

Jeżeli chcesz kupować MI3 na allegro to polecam sprzedawce sendmail. Może nie ma najlepszej ceny ale na życzenie może Ci wgrać polski ROM, więc będziesz miał 100% pewności że jest oryginalny.

Opublikowano

Mi3 ma nierówne podświetlenie oraz przyciemniony dol.

G2 ma najlepszy wyświetlacz jaki widziałem dotychczas.

Może mówisz o wersji 16GB, bo jak pisałem wcześniej. Widziałem oba telefony obok siebie i to właśnie właściciel G2 stwierdził, że ekran w MI3 jest lepszy jeśli chodzi o kąty widzenia. Co do podświetlenia, to wcześniej też sprawdziłem i jest równomierne, wiec proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd. Dla jasności jeszcze raz dodam, że piszę o wersji 64GB, czyli ekran Sharp.
Opublikowano

Lepszość to kwestia gustu. Jeden woli małe, a drugi duże kąty widzenia. Jeden woli żółtą biel, a drugi błękitną. Jeden woli intensywne kolory AMOLEDA, a jeden naturalne i stonowane. ;)

• Like 1
Opublikowano

Mam MI3 64GB i LG G2. Wyświetlacz w G2 jest o wiele lepszy od tego w MI3.

Ja i LG G2

No rzeczywiscie z takimi argumentami ciezko dyskutowac :-)
Gość zydowsky
Opublikowano

W sumie będąc w media markt nie omieszkałem porównać i z g2. G2 miał minimalnie lepszy ekran, na pewno nie był o wiele lepszy. Musiałbyś się dokładnie przypatrywać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...