banana1banana1 Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 (edytowane) Chińczycy przerośli siebie w ilości bełkotu na forach... tym samym, żeby zapoznac sie z procedurą flashowania traci się czas... bo co forum i wpis to i dodatkowe informacje, zazwyczaj różne i wszędzie nie pełne. Można było wszystko zebrać i podać w jednym określonym miejscu. do rzeczy... Posiadam tel z polskiej dystrybucji. pobrałem rom global developer, bo chciałem android 7: santoni_global_images_7.10.19_20171019.0000.00_7.1_global Flashowanie przeszło pozyywnie, ale po restarcie (w co najmniej kilku tematach nie odnalazłem info, że trzeba umożliwić / udostępnić połączenie internetowe... bo informatyk projektujący soft miał widzimisie, żeby zablkować tel. koszmar.) telefon prosi i hasło, podaje je, ale oczywiście nie ma jak zweryfikować bo brakuje połączenia z siecią. Posiadam konto na dziecinnym portalu miui.com (bo patrząc na ikony tak się je odbiera :)) tym samym login i hasło do swojego konta... ale nie zadeklarowełem żadnej sieci wi-fi tuż po restarcie, a na karcie sim nie mam internetu. Mógłbym ja podmienić na inną, ale telefonu nie można wyłączyć... nie ma również dostępu do menu, choćby żeby uruchomić wi-fi.. Jakieś sugestie ? byłbym zobowiązany za pomoc. Cieszę się, że jest polski odpowiednik chińskego forum.. wygląda nieco porządniej i jest przede wszystkim uporządkowany, bez wspomnianej dziecinady Po uruchomieniu Miunlock i podłączeniu w trybie fastboot do komputera, status bootloadera jest jako odblokowany. Może sflashować jeszcze raz ?? p.s. Identycznie zbrakło info, że po otrzymaniu akceptacji na odblokowanie bootloadera, i założeniu konta trzeba czekać kilka dni - tak jak pisałem jakieś nieporozumienie informacyjne. Edytowane 1 Listopada 2017 przez banana1banana1
FromWP Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 18 minut temu, banana1banana1 napisał: Mógłbym ja podmienić na inną, ale telefonu nie można wyłączyć... Nie musisz wyłączać telefonu żeby podmienić kartę sim. Można to zrobić na włączonym. Dziwne, że telefonu nie można wyłączyć. 1 1
banana1banana1 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Opublikowano 1 Listopada 2017 (edytowane) ok dziękuje - wyjąlem kartę sim, włożyłem drugą z internetem i odblokowałem. przydałaby się informacja, że dostęp do sieci jest potrzebny w tutorialach. p.s. nie widzę opcji dodania pkt dla Ciebie ewnt jakieś dziękuje Edytowane 1 Listopada 2017 przez banana1banana1
FromWP Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 3 minuty temu, banana1banana1 napisał: ok dziękuje - wyjąlem kartę sim, włożyłem drugą z internetem i odblokowałem. przydałaby się informacja, że dostęp do sieci jest potrzebny w tutorialach. p.s. nie widzę opcji dodania pkt dla Ciebie ewnt jakieś dziękuje Klikasz na serduszko i lubisz post. Po całkowitym resecie do ustawień fabrycznych jak telefon był już przypisany do konta Mi niestety jest potrzebny. Dodatkowo pamięta to przypisanie do konta na zawsze, nawet po pełnym flashu. 1
kamillm Opublikowano 1 Listopada 2017 Opublikowano 1 Listopada 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi