Skocz do zawartości

Lista najlepiej się sprzedających smartfonów "na całym świecie" (dla upierdliwych "w 35 krajach")

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No to gratulacje dla Xiaomi :)

Lista najlepiej się sprzedających smartfonów na  "na całym świecie" (dla upierdliwych "w 35 krajach"):

1. iPhone 5s (Apple)
2. Galaxy S5 (Samsung)
3. Galaxy S4 (Samsung)
4. Note 3 (Samsung)
5. iPhone 5c (Apple)
6. iPhone 4S (Apple)
7. MI3 (Xiaomi)
8. Galaxy S4 mini (Samsung)
9. Hongmi Redrice (Xiaomi)
10. Galaxy Grand 2 (Samsung)

http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,Opublikowano-liste-najpopularniejszych-smartfonow-Masz-jeden-z-nich,wid,16761072,wiadomosc.html

Edytowane przez Renegade
Opublikowano

Popraw z "na świecie" na "wśród 35 wybranych krajów" bo już na oko widać że nieprawda ;).

Wysłane z już nie mojego HM 1SW

Opublikowano

Popraw z "na świecie" na "wśród 35 wybranych krajów" bo już na oko widać że nieprawda ;).

A co to mój artykuł aby go poprawiać, zgłoś to do WP ;)

Opublikowano

Renegade, tak Twój artykuł, więc go popraw. Na wp jest poprawnie, myślisz że tą cyferkę sobie wymyśliłem? ;).

N5 nie ma na liście bo ta lista obejmuje tylko 35 krajów.

Opublikowano

Tu są podane w miarę nowe telefony. A Iphone 4 dla zasady pewnie. Galaxy S to staroć sprzedał się dużo ale to było dawno dawno. 

No.. w przypadku MI3 to raczej ze 2 kraje max. Z 90% telefonów poszło w Chinach. Reszta Singapur i to co wypłynęło za granicę czyli do nas. 

Opublikowano (edytowane)

Renegade, tak Twój artykuł, więc go popraw. Na wp jest poprawnie, myślisz że tą cyferkę sobie wymyśliłem? ;).

Widocznie czytasz wyrywkowo, wiem że w artykule pada liczba 35, ale mój tytuł jest skopiowany z tytułu listy WP więc się nie czepiaj, nie ja pisałem artykuł i nie mnie go poprawiać ;), ja tylko jego część przekleiłem tutaj usuwając "A oto i pełna..." bo by było wyrwane z kontekstu. A resztę sobie można doczytać w oryginale ;)

A wracając do listy to nawet jak na 35 państw to wynik niezły.

Edytowane przez Renegade
Opublikowano (edytowane)

Wyrywkowo piszesz?

Szukam, szukam i nie moge znaleźć takiego fragmentu. Jedynie: " Tak szeroko zakrojone badanie pozwala nakreślić wiarygodny obraz dla całego świata.". 35 krajów to niby szeroko zakrojone badanie? Jak widzimy, dla całego świata nakreślony obraz nie jest wiarygodny, a więc moja wersja jest jak najbardziej poprawna :).

EDIT:

A faktycznie jest ten Twój kawałek. Niemniej jednak utwierdzam się w przekonaniu iż mam rację, a wp jak to wp zrobiło błąd jak zwykle.

Edytowane przez ddr
Opublikowano

O ile się nie mylę, to są to wyniki za bodajże maj bieżącego roku. Stąd brak zdecydowanie popularniejszych urządzeń, jeśli chodzi o sprzedaż ogółem (pomijając, że nie dotyczy ona całego świata).

Renegade, wiesz, że nieprawdą jest informacja o całym świecie, ale po co poprawić tytuł tematu i treść postu..

Nawet jeśli gdzieś ktoś napisał bzdurę, to chyba właśnie o to chodzi, żeby jej nie powielać, a nie wprowadzać celowo innych w błąd.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...