tomaxos Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Witam, Po aktualizacji do najnowszej wersji po wejściu na aparat wyskakuje komunikat "niestety aplikacja aparat została zatrzymana". Przed aktualizacja miałem Polski ROM Miui. Wyskoczyła informacja o aktualizacji przez OTA i ją zrobiłem. System zaktualizowal się do oryginalnego chińskiego romu. Wtedy pobrałem Polska wersja i zaktualizowalem przez narzędzie aktualizacji. Jak można rozwiązać ten problem?
kulig007 Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Może wyczyść dane aplikacji aparatu. Tapatalk User from Mi2s
Numb Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Jeśli pobrałeś chińskie OTA i po tym zainstalowałeś na to polski system, to musisz zrobić full wipe, albo w recovery, albo w ustawieniach telefonu przywrócenie do ustawień fabrycznych. Możesz zrobić kopię Kopią MIUI ale nie wiem czy to nie przywróci problemów.
tomaxos Posted July 17, 2014 Author Posted July 17, 2014 (edited) Przywrócilem ustawienia fabryczne i bez zmian. Cache i data wipe tez nie pomógł. Co jeszcze można zrobić? Edited July 17, 2014 by tomaxos
tomaxos Posted July 17, 2014 Author Posted July 17, 2014 Mam pytanie czy można zrobić wipe all data i miflashem wrzucić odrazu polskie Miui?
Acid Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Nie bo nie mamy romu pod fastboot. Zresztą bez sens. Pobierz rom fastboot ostatni dla 1S, wgraj przez miflash i potem spokojnie MIUIPolska przez Updater.
tomaxos Posted July 19, 2014 Author Posted July 19, 2014 (edited) Zrobiłem jak powyżej i dalej nic. Tracę cierpliwość do tego smartphona. Poda ktoś link do wersji romu 28.0.0 na niej działało mi wszystko ??? Edited July 19, 2014 by tomaxos
yanski Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 (edited) ja po wgraniu przez OTA też miałem problemy. Ale po wgraniu miui V5 stable wszystko śmiga jak powinno. nie wgrywałem przez narzędzie aktualizacji a przez recovery (power + vol up) Edited July 20, 2014 by yanski
tomaxos Posted July 20, 2014 Author Posted July 20, 2014 (edited) Tak tez robilem i dalej to samo. Wyskakuje taki raport błędu: java.lang.RuntimeException: startPreview failed at android.hardware.Camera.startPreview(Native Method) at com.android.camera.CameraManager$CameraHandler.handleMessage(CameraManager.java:208) at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:99) at android.os.Looper.loop(Looper.java:137) at android.os.HandlerThread.run(HandlerThread.java:61) Dodatkowo pojawił się komunikat o zamknięciu aplikacji aktualizacja: java.lang.RuntimeException: An error occured while executing doInBackground() at android.os.AsyncTask$3.done(AsyncTask.java:299) at java.util.concurrent.FutureTask.finishCompletion(FutureTask.java:352) at java.util.concurrent.FutureTask.setException(FutureTask.java:219) at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:239) at android.os.AsyncTask$SerialExecutor$1.run(AsyncTask.java:230) at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1080) at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:573) at java.lang.Thread.run(Thread.java:841) Caused by: java.lang.NullPointerException at java.lang.String.<init>(String.java:141) at com.android.updater.tasks.c.a(BaseChecker.java:221) at com.android.updater.tasks.c.a(BaseChecker.java:185) at com.android.updater.tasks.c.a(BaseChecker.java:101) at com.android.updater.tasks.c.a(BaseChecker.java:80) at com.android.updater.tasks.UpdateChecker.pm(UpdateChecker.java:153) at com.android.updater.S.doInBackground(UpdaterBackgroundService.java:763) at com.android.updater.S.doInBackground(UpdaterBackgroundService.java:759) at android.os.AsyncTask$2.call(AsyncTask.java:287) at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:234) ... 4 more Edited July 20, 2014 by tomaxos
Numb Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 Spróbuj wrócić na poprzedni ROM: http://91.205.75.29/miui-v5/JHCCNBD25.0/MIUIPolska_armani_JHCCNBD25.0_jb-4.3.zip
tomaxos Posted July 20, 2014 Author Posted July 20, 2014 Właśnie to zrobiłem korzystając z Twojego linka. Aparat działa normalnie i nie zauważyłem innych problemów. Ewidentnie jest problem z ta najnowsza wersja. Pytanie na przyszłość jeśli wgram update i zaczną występować problemy to czy przy powrocie do wcześniejszej wersji musze kasować wszystkie dane czy zostaną one zachowane?
Numb Posted July 20, 2014 Posted July 20, 2014 Nie trzeba kasować, ale zawsze dobrze jest zrobić kopię MIUI na wypadek konieczności wipe, gdyby pliki były uszkodzone. Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Recommended Posts