kemus Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) Witam, Mam pytanie, postanowiłem sobie dokupić kilka kabelków USB C, bo załączony jest tylko jeden w zestawie. Wszystkie z tych kupionych kabli (nie jakieś tam super "drogie") nie reagują z telefonem... Podłączałem kilka ładowarek, również do komputera pod porty 3.0 i 2.0 i zero reakcji... żeby nie było kupiłem kable z różnych źródeł od różnych dostawców.... Jakoś mi się wierzyć nie chce że wszystkie kable są do "d*p.." ??? czy jednak się mylę ? Posiadam MI6 128GB Ceramic, Global ROM Edytowane 20 Października 2017 przez kemus
dario3 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Mam ten sam problem, chciałem dokupić sobie dodatkowy kabel do samochodu i próbowałem kilka i żaden nie chce lądować prawidłowo. Najlepszy z nich ładuje przez 2 sek i przerywa i tak w kółko. Ma ktoś namiary na sprawdzony kabel?
filipO21 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Naprawdę są problemy z kablem do ładowania? Coś chciałem kupić, ale po przeczytaniu tematu chyba się wstrzymam. Jakich kabli próbowaliście? Coś markowego?
kemus Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 Ja raczej nie mam markowych kabli tylko ciekawe co jest przyczyną że niby USB C a jednak nie do końca, Chińczyki coś przegapiły ?:P
ShadowUSM Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Dziwne, ja kupiłem kilka przejściówek z micro USB na usb-c i telefon ładuje się na każdej z ładowarek ( różne, od kilku firm Samsung, Amazon, Huawei) co do szybkości to oczywiście w zależności od mocy ładowarki. Kupiłem też dwa kable magnetyczne z Alliexpres, jednego używam z orginalna ładowarką drugi z ładowarką 2A od Samsunga- oba działają bez zarzutu. Może problem jest z baterią w waszych egzemplarzach.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
kemus Opublikowano 22 Października 2017 Autor Opublikowano 22 Października 2017 Ja zanim kupiłem kable, też kupiłem przejścówki, z tym że te które dostałem również nie działały, ale zgłosiłem to sprzedawcy i dostałem nowe trochę inne które już działają bez problemu. Same kable już niestety nie działają, nie wydaje mi się aby tu był problem baterii, raczej jakość kabla lub ograniczenia softu... pewnie daje inny prąd niż w spec. i dla tego nie działa.
kalk Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 Kupiłem kabel "XLINE" w media ekspert, działa bez problemu.
bmbl80 Opublikowano 24 Października 2017 Opublikowano 24 Października 2017 Kupiłem na Aliexpress z 3 sztuki ROCK i wszystkie działają. również szybkie ładowanie działa: https://www.aliexpress.com/item/ROCKSPACE-Type-C-Cable-for-Xiaomi-Mi6-Nexus-5X-6P-USB-C-2-0A-USB-C/32820061670.html?spm=2114.13010708.0.0.dwFV65
Rekomendowane odpowiedzi