Skocz do zawartości

WIFI w sieci domowej - brak możliwości wpisania hasła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

właśnie włożyłem kartę sim do redmika, ustawiłem wifi w telefonie na moją sieć, ale jest problem, bo nie mam możliwości skorzystania z niej... Nie mogę nigdzie w ustawieniach wpisać hasła do mojego routera! W poprzednim fonie gdy dodawałem sieć Wifi telefon wymagał podania jednorazowo hasła do routera i śmigało. A tu zonk....

Telefon kupiony w polskim sklepie z polskiej dystrybucji.

dziękuję za pomoc:)

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy ma to znaczenie, ale szukałem na Forum podobnego tematu. Omyłkowo wpisałem tutaj, ale mój fon to redmi 4X.

jak to było: wczoraj włączyłem telefon bez karty bo chciałem zobaczyć interfejs i wczytałem przy okazji palec. Sieci WiFi telefon widział różne (sąsiedzi), ale jedna należy do mnie. I na nią wskazałem w ustawieniach. Ale karty nie było i sądziłem, że dlatego nie mogłem korzystać z wifi.

Teraz jest już karta. I nadal nie mam połączeń z internetem przez wifi (LTE jest, ale to wtedy z komórkowego limitu korzystam - a wolę z domowej sieci, w dodatku dla baterii jest lepiej. Tak korzystałem w poprzednim telefonie). I dalej jestem offline...

Edytowane przez radd
Opublikowano

Kiedyś tak miałem z Notem od Samsunga. Ustawiony był za wysoki kanał w routerze i telefon "nie widział" sieci wifi.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam podobny problem mój 4x widzi ruter ale nie może się połączyć z internetem ruter działa bo w laptopie i na innym telefonie się łączy bez problemu tylko na moim nie

• kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...