Przemo267 Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Witam, Od niedawna jestem posiadaczem telefonu Xiaomi Redmi 4x 3GB, niby wszystko działa, bo Internet, połączenia i smsy na ogół działają ale jest problem z kodami SMS przychodzących z banku do zatwierdzenia transakcjitzw.SMScode Czy ktoś miał taki przypadek, da się to jakoś naprawić?
piotrino Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Witam, Od niedawna jestem posiadaczem telefonu Xiaomi Redmi 4x 3GB, niby wszystko działa, bo Internet, połączenia i smsy na ogół działają ale jest problem z kodami SMS przychodzących z banku do zatwierdzenia transakcjitzw.SMScode Czy ktoś miał taki przypadek, da się to jakoś naprawić? Jak ci esemesy ogólnie działają to wina może być po stronie banku zadzwoń do nich na infolinię Wytłumacz co i jakWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
kamillm Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 @Przemo267 sprawdzales na innym telefonie?
Przemo267 Opublikowano 11 Października 2017 Autor Opublikowano 11 Października 2017 @piotrino dzwoniłem powiedziano mi że muszę sobie poszukać informacji na ten temat w necie, bo prawdopodobnie trzeba coś dokonfigurować.. @kamillm sprawdzałem na innym telefonie i wszystko śmiga
kamillm Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 22 minuty temu, Przemo267 napisał: sprawdzałem na innym telefonie i wszystko śmiga Jaki masz soft na telefonie? Próbowałeś może zmienić domyślną aplikacje dla sms na jakąś inną? Może masz włączone jakieś ignorowanie wiadomości od nadawców nieznanych? Sprawdziłeś wszystkie konfiguracje?
piotrino Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Jaki masz soft na telefonie? Próbowałeś może zmienić domyślną aplikacje dla sms na jakąś inną? Może masz włączone jakieś ignorowanie wiadomości od nadawców nieznanych? Sprawdziłeś wszystkie konfiguracje?Jeśli to wszystko nie pomoże to pozostanie tobie reset telefonu do ustawień domyślnych. Potem sprawdź czy to pomogło. Później dopiero ewentualnie zmiana softu.... Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka [mention=38097]piotrino[/mention] dzwoniłem powiedziano mi że muszę sobie poszukać informacji na ten temat w necie, bo prawdopodobnie trzeba coś dokonfigurować.. [mention=23928]kamillm[/mention] sprawdzałem na innym telefonie i wszystko śmiga , Pierwszy raz słyszę że trzeba coś do konfigurować zeby odbierać kody sms-owa z banku w telefonie. Chyba że po stronie banku na swoim koncie bankowym trzeba sprawdzić konfigurację, ale nie w telefonie Normalnie powinni ci przychodzic sms-y na telefon. Dalej sądzę że wina jest po ich stronie Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Jakby ogólnie tobie esemesy nie przychodziły to wina jest po stronie telefonu czy operatora jak to wszystko nie pomoże to tak jak pisałem wcześniej powrót do ustawień domyślnych lub ewentualnie później zmiana softu 1
SLiM Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 @piotrino @Przemo267 nie mam takiego problemu w ING , wszystkie sms dochodzą bez problemu. Nic nie trzeba konfigurować , wszystko powinno działać od razu. Skoro na innym telefonie działa to logiczne że coś w tym Redmi 4x jest nie tak.
piotrino Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 [mention=38097]piotrino[/mention] [mention=41232]Przemo267[/mention] nie mam takiego problemu w ING , wszystkie sms dochodzą bez problemu. Nic nie trzeba konfigurować , wszystko powinno działać od razu. Skoro na innym telefonie działa to logiczne że coś w tym Redmi 4x jest nie tak. nie zwróciłem uwagi wcześniej w opisie twoim że próbowałaś na innym telefonie sprawdzić czy esemesy działają, zrób tak jak pisałem wcześniej Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Przemo267 Opublikowano 11 Października 2017 Autor Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) @piotrino @slimdick @kamillm MIUI 8.5 Global Stabilna 8.5.2.0 Takie dane mam w informacjach o telefonie, jeśli chodzi o inną aplikacje do SMS to testowałem i niestety nie pomogło. Ustawienia wszystkie chyba możliwe sprawdziłem, łącznie z numerem centrum SMS +48 790 998 250 telefon w sieci Play Będę próbować jeszcze przywrócić do ustawień fabrycznych A jak nie zadziała to jak mogę wgrać inny soft? Edytowane 11 Października 2017 przez Przemo267
Big00s Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Jeśli masz Play i mBank to są jakieś problemy w tej konfiguracji. Jedni zwalają na drugich.
Przemo267 Opublikowano 11 Października 2017 Autor Opublikowano 11 Października 2017 2 minutes ago, Big00s said: Jeśli masz Play i mBank to są jakieś problemy w tej konfiguracji. Jedni zwalają na drugich. @Big00s Akurat mam problem z BZWBK
kamillm Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 @Przemo267. Jak nie zadziała to ja na Twoim miejscu odblokowałbym bootloader i wgrał xiaomi.eu i na nim sprawdził co się dzieje.
Przemo267 Opublikowano 11 Października 2017 Autor Opublikowano 11 Października 2017 @kamillm właśnie przywrocilem ustawienia fabryczne i nadal to samo... Właśnie wczoraj szukałem tematu i napisałem prośbę o umożliwienie wgrania softu do xiaomi, chyba że zna ktoś jakiś sposób aby to pominąć? Da rade ktoś mi przesłać sprawdzoną paczkę z softem do xiaomi redmi 4x? Będę bardzo wdzięczny
kamillm Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 @Przemo267. Niestety nie ma innej możliwości niż odblokowanie bootloadera oficjalna drogą, wgranie TWRP i xiaomi.eu. Myślę, że spokojnie możesz wgrać ostatnie wydanie stabilne lub rozwojowe. Najlepiej jakby znalazła się tutaj osoba, która ma R4X i konto w BZ WBK z działającymi smsami i podała Ci na jakim sofcie siedzi, ale pewnie będzie ciężko kogoś takiego znaleźć
Przemo267 Opublikowano 12 Października 2017 Autor Opublikowano 12 Października 2017 Dzięki za wszystko Spróbuję wgrać soft i dam znać czy udało się zwalczyć problem Swoją drogą jeśli jest tu ktoś kto ma R4X i działa u niego wszystko to bardzo bym prosił o podanie softu z jakiego korzysta Czyli póki co muszę czekać na wyrok czy xiaomi pozwoli mi wgrać owy soft...
kamillm Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 @Przemo267 popytałem pare osób i znalazłem Redmi4X + Soft Global 8.5.2.0 działają smsy z BZWBK, czyli dzialają na tym romie który masz Ty.
mrosi Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Na temat instalacji MIUI Polska/EU istnieją wątki na Forum. Proponuję nie zakładać nowych...
Rekomendowane odpowiedzi