Andreww Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 (edited) Hej! Mam w planach zakupić Xiaomi Mi5x. Słyszałem ,że są jakieś problemy z aktualizajami do MIUI 9 i trzeba na razie korzystać z poprzedniej wersji (china stable czy coś). Czy na tej fabrycznej wersji jest chociaż angielski i czy jest sklep play? I kiedy pojawi się możliwość aktualizacji? Przepraszam jeżeli tekst jest troche niezrozumiały i pozdrawiam Edited October 7, 2017 by Andreww Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 Nie ma problemu z aktualizacjami, tylko z odblokowaniem bootloadera ( w tej chwili zablokowane przez Xiaomi) który pozwoli Ci zainstalować, Miui.eu. telefon w zależności gdzie kupisz, w gorszym wypadku przyjdzie ci z problematycznym i awaryjnym systemem podszywający się pod globala ( tak zwany syf Miui), którego oficjalnie nie ma. W lepszym z zainstalowanym China Stable z Miui 8, nie ma problemu, abyś zainstalował China Dev z Miui 9. Niestety w tym przypadku wszelkie usługi Google w tym i sklep musisz sobie sam poinstalować, także w tym przypadku wszystko masz po angielsku. Jeżeli jesteś zainteresowany telefonem to masz kilka wyjść, zainstalować sobie usługi Google i czekać na pozwolenie odblokowania, lub wysłać do MiCenter na odblokowanie. Więcej zabawy i ryzyko uwalenia telefonu jednak będzie gdy telefon przyjdzie Ci z syfiastym systemem, wtedy od razu wysyłaj do MiCenter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
willlow Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Jak zainstalować Google bez twrp? Sent from my MI 5X using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekmarchewka Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 20 minut temu, willlow napisał: Jak zainstalować Google bez twrp? Tu masz link, do którego wrzuciłem poradnik z Youtube 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
willlow Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Dzięki. Działa bez problemu.Sent from my MI 5X using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts