Skocz do zawartości
  • 0

ciche godziny - wybór profilu

Pytanie

Opublikowano

dzień dobry,

od tygodnia jestem (póki co) szczęśliwym użytkownikiem hongmi 1s, z wolna ogarniam miui i cały telefon, ale mam jedną zagwozdkę - czy używając Ciche Godziny da się w jakikolwiek sposób edytować profil, który zostanie włączony ? ew czy da się jakoś edytować domyślny profil na który telefon się przełączy tak by np. nie było włączonego wifii etc.?

przepraszam jeżeli to niewłaściwy dział i dziękuję za pomoc

pozdrawiam

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

W panelu sterowania - > zasilanie masz opcje dostosowania profili. Utworzyć swoje, albo korzystać z dostępnych

Tapatalk User from Mi2s

wiem, stworzyłem pasujący mi profil, ale dalej nie ma opcji edycji na jaki profil się przełączy tel gdy korzystam z godzin ciszy - mogę ustawić jedynie godziny wyciszenia, i nr tel. które nie będą wyciszane - nie znajduje tam opcji przełącz na (tu wybór profilu)

• 0
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli godziny ciszy masz o stałych porach dnia, od.... do.... To właśnie tam gdzie Ci napisałem jest opcja ustawienia sobie w jakich godzinach ma załączyć się dany profil, a w jakich wrócić na inny ustalony. Można to sparować z godzinami ciszy.

Jeżeli godziny ciszy masz przypadkowe, zależne od sytuacji to tak nie uda Ci się zabawić z profilami.

O ile dobrze Cię zrozumiałem ;-)

Tapatalk User from Mi2s

Edytowane przez kulig007
  • 0
Opublikowano

Godziny ciszy nie zmieniają profilu.

Tak jak kolega wyżej napisał, tworzysz swój profil zasilania i to tam musisz ustawić o której godzinie ma zmienić na jaki.

Wysłane z mojego HM 1SW

myjysu3e.jpg

y5esyga8.jpg

Ten domyślny to mój stworzony profil.

Wysłane z mojego HM 1SW

• 0
Opublikowano (edytowane)

tam patrzyłem i stworzyłem swój profil, bardziej mi chodziło o zmianę tutaj (patrz screen) bo po prostu mam nr telefonów które musze odebrać o każdej porze. no chyba że w oszczędzaniu baterii też jest opcja tworzenia wyjątków nr telefonów których dany profil nie obowiązuje.

post-2963-0-06435900-1405077553_thumb.pn

Edytowane przez v3rm1n
  • 0
Opublikowano

Jedno i drugie służy do czego innego. Ciche godziny wyciszają telefon, a profile zmieniają np. taktowanie procesora, jasność ekranu, włączają sieć.

Nie używaj trybu usypianie bo uruchamia tryb samolotowy, a wtedy nie ma połączenia z siecią.

Wysłane z mojego HM 1SW

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...