gohanik Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Witam Zarówka Xiaomi Philips Smart LED ball lamp - kupiona na gearbest - https://gearbest.app.link/xyIH4McxPG Podłączona świeci - ale nie mogę jej podłączyć i zmusić do działania z mi home. miałem wybrane locale - Other - wykrywało ją - była online - ale mogłem na nią kliknąc zmienić nazwę, usunąć -itp - nie było opcji zmiany barwy i mocy światła doczytałem ze locale trzeba zmienić na china - OK - zmieniłem - to teraz jej wogóle nie wykrywa - ani automatycznie ani manualnie( przy manualnym wybieram tę żarówkę co ze zcreena) daję reset - reset udany i nie znajduje nic... Będę wdzięczny jak rozwiązać mój problem
Mielcar Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 Dnia 29.09.2017 o 10:00, gohanik napisał: Będę wdzięczny jak rozwiązać mój problem Dajesz reset? tzn klikasz tylko na telefonie? Musisz szybko włączyć i wyłączyć żarówkę 4x i piąty raz zostawiasz włączoną. Jeśli zrobiłeś poprawnie żarówka zacznie świecić i zmieniać barwę światła - to jest poprawny reset. Od teraz będzie ponownie dostępna do wyszukania w Mi HOme.
gohanik Opublikowano 29 Września 2017 Autor Opublikowano 29 Września 2017 Dzięki bardzo - po takim resecie pomogło - i wszystko działa
Damianix Opublikowano 11 Grudnia 2017 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Cześć, mam żarówkę xiaomi philips i przy próbie połączenia się z nią przez aplikacje, przy 90% wyskakuje błąd za długiego oczekiwania na odpowiedź. Zauważyłem też, że podczas tej operacji rozłącza mi internet na komputerze. Udało mi się z dwa razy sparować żarówkę, ale nie działała żadna opcja kontroli nad nią. Spotkał się ktoś z tym problemem i wie jak go rozwiązać?
kazim.k Opublikowano 11 Grudnia 2017 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Problemem może być router/AP. Do czego się podłączasz?
Rekomendowane odpowiedzi