Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zarówka Xiaomi Philips Smart LED ball lamp - kupiona na gearbest - https://gearbest.app.link/xyIH4McxPG

Podłączona świeci - ale nie mogę jej podłączyć i zmusić do działania z mi home. 

miałem wybrane locale - Other - wykrywało ją - była online - ale mogłem na nią kliknąc zmienić nazwę, usunąć -itp - nie było opcji zmiany barwy i mocy światła

doczytałem ze locale trzeba zmienić na china - OK - zmieniłem - to teraz jej wogóle nie wykrywa - ani automatycznie ani manualnie( przy manualnym wybieram tę żarówkę co ze zcreena) daję reset - reset udany i nie znajduje nic...

Będę wdzięczny jak rozwiązać mój problem :)

Screenshot_2017-09-29-09-58-09-085_com.xiaomi.smarthome.png

Opublikowano
Dnia 29.09.2017 o 10:00, gohanik napisał:

Będę wdzięczny jak rozwiązać mój problem :)

Dajesz reset? tzn klikasz tylko na telefonie? Musisz szybko włączyć i wyłączyć żarówkę 4x i piąty raz zostawiasz włączoną. Jeśli zrobiłeś poprawnie żarówka zacznie świecić i zmieniać barwę światła - to jest poprawny reset. Od teraz będzie ponownie dostępna do wyszukania w Mi HOme.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć,

mam żarówkę xiaomi philips i przy próbie połączenia się z nią przez aplikacje, przy 90% wyskakuje błąd za długiego oczekiwania na odpowiedź. Zauważyłem też, że podczas tej operacji rozłącza mi internet na komputerze. Udało mi się z dwa razy sparować żarówkę, ale nie działała żadna opcja kontroli nad nią. Spotkał się ktoś z tym problemem i wie jak go rozwiązać? 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...