Gotakar Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Witam, Jestem szczęśliwym nabywcą Xiaomi MI5c. Sprzęt zakupiłem w aze.com.pl ponieważ zależało mi na FV. Telefon przyszedł odblokowany, ale z jakimś global rom-em, poczytałem, że to syf i postanowiłem go zmienić. Na tym sofcie miałem problem, że non stop wyskakiwał mi komunikat, że telefon korzysta z roomingu. Ale bez problemu łączył się z LTE, 3G. Po ściągnięciu softu oficjalnego z http://en.miui.com/download.html telefon łączy się tylko z EDGE, mogę ręcznie przestawić na 3G ale nic to nie zmienia. Obecnie zrobiłem Flash-a meri_images_7.9.14_20170914.0000.00_7.1_cn_e3f6cef70b.tgz z opcją clean all. A następnie wrzuciłem TWRP i xiaomi.eu_multi_MI5c_7.9.14_v9-7.1.zip Poza problemami z przełączaniem sieci nie zauważyłem, żadnych nieprawidłowości. W Punktach dostępu wszystko jest ustawione na moją sieć czyli T-mobile APN=internet MMC=260 MNC=02 Typ uwierzytelniania=PAP (Ale sprawdzałem na wszystkich jest to samo, brak też) Typ APN=default,supl Protokół APN=IPv4 Robiłem również Resetuj ustawienia nie pomaga. Ma ktoś jakiś pomysł w czym jest problem? Ewentualnie jaki soft powinienem wrzucić i czy to jest w ogóle wina softu?
Gotakar Opublikowano 25 Września 2017 Autor Opublikowano 25 Września 2017 Udało mi się samemu rozwiązać problem. Znalazłem rozwiązanie na: en.miui.com/thread-578254-1-1.htmlWhat about switching into 3G? You can try thisStep by step how to enable 4G network on xiaomi mi5c1. go to phone dialing menu2. dial this number *#*#1#*#*3. the 'Song Assistant' menu will appear, select 'TEL_Assistant'4. select 'Telephony' and then 'Radio Access Tec'5. choose the '5 MODE' and then 'Save'6. reboot/restart your device7. done! you should now have 4G network
Nezumi Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Wystarczyło zainstalować xiaomi.eu...
Rekomendowane odpowiedzi