Problemy techniczne
17 topics in this forum
-
- 1 reply
- 18k views
Witam. Mam pewien problem z moim xiaomi mi 5c, ponieważ ściągnęłam jakiś motyw, chciałam go zobaczyć i nagle telefon się zawiesił. Włączałam go, wyłączałam i cały czas pokazuje się to samo. Ponad to trzymałam przycisk power ponad 10 sekund tak jakby wyjąć baterię, ale to nic nie daje. Ktoś coś wie jak go uratować? "Proces com.android.systemui przestał... Aplikacja przestała działać. Możesz zgłosić ten problem na forum podając treść lub zrzut ekranu z raportu błędu. Pokaż treść błędu. Anuluj/zgłoś" Z tym że co nie nacisnę to i tak wraca mi do tego i zero reakcji.
Last reply by galakty, -
-
- 0 replies
- 3.2k views
Witam, problem jest następujący: Strava po jakims czasie wyłącza się i w związku w tym nie rejestruje scieżki. Po ponownym włączeniu wytycza sobie po prostej najkrótszą trasę, rejestruje po gps-ie. Sama nawigacja chodzi bez zarzutu, sygnał łapie od razu. Ustawienia baterii też są ok, bateria nie ogranicza działania gps i funkcjonalności. Proszę o pomoc bo to naprawde denerwujące. Grzegorz
Last reply by Gregory 83, -
- 0 replies
- 2.3k views
Witam mam problem z telefonem, otóż zmieniłem operatora sieci i wraz z dostaniem nowej sim telefon jej nie wykrywa. Dodam także że nie wykrywa tylko nowych sim z t-mobile reszta działa. Jaka może być przyczyna?
Last reply by AngelusExMortis, -
- 4 replies
- 2.3k views
Smsy wychodzą ale nie docierają... Wczoraj były tylko te długie... A dziś żadne... Reboot nic nie dał... Proszę pomóżcie!!! Nie mam siły do tego telefonu... Może jakbym wrócił do wersji stockowej ale nie wiem jak. Pomozcie!!
Last reply by Herlej, -
- 0 replies
- 1.9k views
Piszę ponieważ mam problem z moim telefonem już od 4 miesięcy. Posiadam xiaomi Mi5c i mam problem z transferem danych. Ściślej mówiąc mój internet na danych komórkowych osiąga zawrotną prędkość do 20kb/s... strasznie mnie to denerwuje, gdyż głupie filmy na youtubie nie potrafią mi się załadować... nawet nie wspomnę o tym ile się ładują strony. A wiec zrobiłem: zmianę APN, zmieniałem miejscami karty Sim, chciałem również zrestartować ustawienia przez wysłanie do play smsa, ale dostałem w zamian smsa zwrotnego ze, opcja restartu nie jest na mój telefon. Nie powiem, wytrzymywałem 4 miesiące z tym internetem, ale nie da się tak funkcjonować. Czytałem ze to wada modelu, ale b…
Last reply by Wesser, -
- 4 replies
- 2.3k views
Witam. Mam problem z moim mi5c gubi zasięg podczas rozmowy. Dodam ze na poprzednim tel. Tego nie miałem. Ktoś coś wie jak rozwiazac ten problem?
Last reply by kamillm, -
- 0 replies
- 2k views
Witam. Zakupiłem Mi5c i mam problem z szybkością internetu gdyż nie łączy się z siecią 2g 3g 4g ciągle wyświetla się tylko E przy zasięgu. Dodam że żadna zmiana softu nie pomaga bo sprawdziłem chyba już wszystkie. Znalazłem taką instrukcję ze wystarczy wpisać #*#1#*# i z mode 3 zmienić na mode 5 ale nie działają kody ussd. Ma ktoś na to jakiś patent? Wszystko już rozwiązane chodzi 3g 4g.
Last reply by jacek5056, -
- 2 replies
- 2k views
Witam. Mam problem z wgraniem innego softu niż Chinskiego global. Wszystko zaczęło się jak testowałem różne wersje Rom aż w końcu zainstalowałem miui_MI5C_8.1.18_59254fc950_7.1 i od tej pory jak wchodzę w TWRP to żąda hasła. Gdy dam anuluj przechodzi do opcji twrp ale nie mam dostępu do plików tel i nie mogę wybrać nowego roma do instalacji. Myślałem żeby zrobić mu format wszystkich partycji ale komputer nie widzi urządzenia tak jak wcześniej że mogłem po formacie skopiować plik z oprogramowaniem na tel. Próbowałem przez XiaoMiTool ale widzi tylko dwa dostępne chińskie romy. Proszę o pomoc jak pozbyć się tego hasła? Proszę o wyrozumiałość jestem tu nowy.
Last reply by jacek5056, -
- 0 replies
- 1.9k views
Witam. Mam taki problem, kupiłem nowy telefon mi5c . Problem polega na tym że telefon nie czyta mojej karty SIM (już trzy razy wymieniałem w salonie na nową) tak jakbym jej w ogóle nie włożył do telefonu. Najlepsze że inne karty SIM czy z sieci która posiadam (T-Mobile) czy każdej innej telefon czyta. Proszę o pomoc Dodam jeszcze że była wgrana jakaś podróbka globalna, wgrałem orginalny chiński zablokowałem bootloader po 72 godzinach odblokowalem i wgrałem miui Polska i dalej to samo.
Last reply by Myszon_mc, -
- 2 replies
- 3.1k views
Witam Kilka dni temu kupiłem nowego Mi5C. Telefon podczas rozmowy rozłącza i traci zasieg. Nie ma reguły raz po paru sekundach czasem po paru minutach. Słychać pikniecie i ucina rozmowę. W miejscu ikony od zasięgu pojawia się krzyżyk (przekreślenie) dopiero po restarcie wraca do normy. Wcześniej użuwałem Redmi 3S Pro i na nim wszytko działało dobrze aż do upadku. Po upadku telefon znaczą gubić zasięg. Liczyłem ze to może wina karty sim. Wymieniłem kartę na nową kłopot nie znikną, wiec kupiłem nowy telefon (Mi5c) a ten o rozłącza w trakcie rozmowy. Dodam że jak nie rozmawiam to zasięg jest. Wersja android 7.1.2 N2G47J MIUI Glogal 8.5 (stabilna) 8.5.3.0.0(NCJCNED).Sieć…
Last reply by krainawilka, -
- 1 follower
- 2 replies
- 3.8k views
Przy próbie sprawdzenia stanu konta lub pakietów niezależnie od karty (orange, virgin, play, plus) po wybraniu z klawiatury kodu np. *111# lub innego albo nie pojawia się nic albo komunikat: problem z połączeniem lub błędny kod mmi. Czy ktoś wie co z tym zrobić? Karty bez problemu działają w innych telefonach. Można dzwonić. SMSy działają. Internet również. Tylko kody nie działają.
Last reply by paulus70, -
- 1 reply
- 2.1k views
Brak możliwości zmiany rozmiaru siatki na pulpicie. Wybieram inny rozmiar niż 4x5 mimo to cały czas mam 4x5. Tylko raz udało mi się zmienić rozmiar potem podczas zabawy rozmiarami opcja zmiany faktycznie przestała działać. Miał ktoś podobny problem? problem rozwiązany: ustawiłem motyw domyślny i wszystko działa jak należy
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 2.3k views
witam, telefon po odpalonym twrp nie widzi romu, jakaś wskazówka co musze jeszcze zrobić aby móc załączyć rom do instalacji?
Last reply by krainawilka, -
- 2 replies
- 2.4k views
Witam, Jestem szczęśliwym nabywcą Xiaomi MI5c. Sprzęt zakupiłem w aze.com.pl ponieważ zależało mi na FV. Telefon przyszedł odblokowany, ale z jakimś global rom-em, poczytałem, że to syf i postanowiłem go zmienić. Na tym sofcie miałem problem, że non stop wyskakiwał mi komunikat, że telefon korzysta z roomingu. Ale bez problemu łączył się z LTE, 3G. Po ściągnięciu softu oficjalnego z http://en.miui.com/download.html telefon łączy się tylko z EDGE, mogę ręcznie przestawić na 3G ale nic to nie zmienia. Obecnie zrobiłem Flash-a meri_images_7.9.14_20170914.0000.00_7.1_cn_e3f6cef70b.tgz z opcją clean all. A następnie wrzuciłem TWRP i xiaomi.eu_multi_MI5c_7.9.14_v9…
Last reply by Nezumi, -
- 16 replies
- 4.8k views
Witam, to mój pierwszy post na forum. Mam problem z Xiaomi mi5c, użytkowowałem 10 dni no i po 10 ekran zaczął migotać, aż w końcu przestał działać. Otworzyłem spór na Aliexpress, telefon kupilem ze sklepu Eternal. Kazali mi podlaczyc przez PC suite, telefon nie jest wykrywany przez komputer. Mam Windows 10. Co moge z tym zrobic czy da sie go naprawić czy po prostu straciłem 1000 zł?
Last reply by wonzki, -
- 3 replies
- 2.9k views
Na obecną chwilę powstały takie bugi w mi5c na wersji dev na andku 7.1.2 nie wiem jak na stable.na andku 6.0 i są na chwilę obecną(podejrzewam nie u każdego): 1. Problem z gubieniem zasiegu po skończonej rozmowie telefonicznej, mimo, że normalnie podzas użytkowania i podczas rozmowy zasięg jest - wyjscie to właczenie i wylaczenie trybu samolotowego. Czasem nie gubi a ale nie potrafi wrócić z 3G na 4G. Na szczęscie nie dzieje się to dość często. Potwierdzone na mi.com i w Europie. 2. Zeskok z 4G na 3G w trybie poziomym. Potrafi ogladając np filmik na yt czy na jakiejs stronie przez przegladarke w trybie poziomy zeskoczyć z 4G na 3G, w pionowym się to nie dzieje. 3. B…
Last reply by wonzki, -
- 3 replies
- 4.1k views
Witam ! Od dwóch miesięcy pojawiał się u mnie problem ze słuchawkami (douszne), który polegał na tym, że w pewnym położeniu jedna słuchawka (lewa) przestawała działać, lub dźwięk się zniekształcał, lub zakłócał. Nie przeszkadzało mi to aż tak, ale było uciążliwe. Jednak około dwa tygodnie temu używałem telefonu ze słuchawkami, wypiąłem je i po ponownym włączeniu lewa słuchawka zaczęła grać bez problemu, a prawa zdechła , jednak też żeby ta jedna działała musiałem trochę pokręcić w wejściu . Pomyślałem wtedy, że to pewnie wina słuchawek i w pewnym sensie miałem rację, bo po wpięciu innych słuchawek wszystko było jak po staremu - trochę przerywało, ale było znośnie …
Last reply by bezglowy,