Pete67 Opublikowano 7 Lipca 2014 Opublikowano 7 Lipca 2014 Witam. wszystkie moje telefony jakie kiedykolwiek miałem były pozbawione funkcji typu kopmpas, Również wszystkie telefony "przyklejałem" do holdera za pomocą magnesu doklejonego do kejsa Bajecznie wygodne w samochodzie, a magnes neodymowy z HDD bywa płaski na mniej niż milimetr więc świetnie sie wpasowuje na plecki - ostatnio używałem w Lenovo A850 i posiadany magnes daje radę z dużym ciężkim telefonem Teraz zamówiłem RedNote i tu jest kompas - czujnik magnetyczny. Oczywistą rzeczą jest wprowadzenie błędu w odczyt tego czujnika przy obecności silnego magnesu, a pytanie: Czy obecność silnego magnesu nie uszkodzi czujnika??? przyznaję że jestem tak rozleniwiony i przyzwyczajony stosowanym rozwiązaniem, że wręcz nie wyobrażam sobie innego. Pozdrawiam P.
Pete67 Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Opublikowano 7 Lipca 2014 Proste Pytanie :/ czy czujnik się uszkodzi?
ddr Opublikowano 7 Lipca 2014 Opublikowano 7 Lipca 2014 Jak będzie wystarczająco silny to uszkodzi nawet więcej, poza tym magnes mocno wpływa na siłę i jakość sygnału oraz dźwięk w głośnikach. Wysłane z mojego HM 1SW
Numb Opublikowano 19 Lipca 2014 Opublikowano 19 Lipca 2014 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi