FBlaze Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 (edytowane) Po aktualizacji mojej mi4 do 7.9.14 telefon zaczal tracic baterię dosłownie w oczach, apki zaczęły się ciąć niesłychanie...po zmianie z 7.9.7 :/ wiec pobralem więc rom stable, wrzucilem luzem do pamięci tel, wywalilem cache przez twrp.. i telefon jest cegiełką. komputer go widzi, ale nie mam dostępu ani przez fastboot, ani przez winde do pamięci jedyna opcja w TWRP do "wrzucenia" nowego softu to update with update.zip file..i po chwili info ze file is corrupted. jakies rady? edit: wgralem nowe twrp, system zaczal mi widziec tel jaki mi3w wiec juz chyba sie udalo Edytowane 17 Września 2017 przez FBlaze
tor Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 Skoro możesz wejść w fastboot to przecież możesz też wgrać na czysto globala w wersji pod MiFlash i postawi ci telefon na nogi, przynajmniej na moim redmi3s zawsze to działa Jak podłączysz w trybie fastboot i w MiFlash wciśniesz przycisk "Refresh" to nie widzi fona? Jak widzi to jedziesz z instalką. Potem wgrywasz na nowo twrp i miui pl.
galakty Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 Odpal TWRP, zrób wipe data i system, a nie cache bo to daje... Nie będę przeklinał, sorry ale tysiąc razy ludzie pisali jak się robi downgrade... Potem podłączasz go kablem, dajesz adb sideload i z kompa ładujesz, jak nie widzisz pamięci w TWRP.
Nezumi Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Kiedy wy się nauczycie, żeby nie wrzucać starego softu na nowy?! Tym bardziej stable na dev!
Rekomendowane odpowiedzi