Tded Opublikowano 16 Września 2017 Opublikowano 16 Września 2017 Witam, niedawno zakupiłem z drugiej ręki 4x, nie przypatrzyłem się dokładnie, czekałem 72h na możliwość odblokowania BL, teraz tak patrzę i mam spore odkształcenie na łączeniu ekranu, z tylną obudową w okolicy gniazda USB, wygląda jak by ten zatrzask przy głośniku na spodzie puścił/wygiął się, ktoś może mi to potwierdzić? Pozdrawiam.
Acid Opublikowano 16 Września 2017 Opublikowano 16 Września 2017 Ktoś otwierał telefon po prostu. Przycisnij to zatrzask może wejdzie.Wysłane z MI6 1
Tded Opublikowano 16 Września 2017 Autor Opublikowano 16 Września 2017 (edytowane) To teraz ja go otworzyłem, użyłem dość dużo siły a to nie chce wskoczyć, zatrzask jest uszkodzony, czy wygląda okej? EDIT: https://photos.app.goo.gl/m4zMjhFcJcEggHs02 << Fotki z modyfikacji, niestety nie udało mi się ich wstawić w posta, może mogę prosić moderatora o to, jeżeli stwierdzi iż jest taka potrzeba Udało mi się, usunąć to odkształcenie, powodem była płytka drukowana, najprawdopodobniej przy produkcji była za słaba odłamana od nadmiaru laminatu, zeszlifowałem nadmiar i plastyk z głośnikiem i mikrofonem lepiej się dopasował do czołowej obudowy, przez co po założeniu tylnego panelu odkształcenie prawie znikło, niestety dalej widać dosłownie minimalne odkształcenie, pewnie plastyk zdążył zapamiętać kształt, może z czasem sam się wyprostuje. Wygląda na wadę fabryczną, tylko czy przeszło by to kontrolę jakości? Może wszystko było okej a dopiero u mnie plastyk w końcu zeskoczył z płytki... Nie znam osobiście kogoś kto miał by taki problem ze swoim Xiaomi, ale jak to mówią, nawet najbardziej zapalony prawiczek kiedyś zaliczy... Pozdrawiam Edytowane 16 Września 2017 przez Tded
Rekomendowane odpowiedzi