Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam uszkodzonego Mi 5s Plus 6/128 i muszę go oddać na gwarancję. Przed wysyłką chciałbym wgrać mu system global oraz zablokować bootloader, niestety mam uszkodzony port usb i telefon nie jest wykrywany w żadnym trybie, natomiast ładowanie działa jedynie z zabójczą prędkością 5v 500ma.. (sprawdzałem 10 różnych kabli, kilka ładowarek etc i problem jest ewidentnie w porcie usb) druga sprawa to wskaźnik baterii skopany, ale tu nie o tym. Potrzebuję jakoś zablokować bootloader i wgrać globala, ponieważ nie wiem czy mi uznają z systemem xiaomi.eu gwarancję (Gwarancja Aliexpress TWG Warranty Group) ogólnie by nie było tragedii, tylko że po któreś aktualizacji przy starcie telefonu mam jebitny napis Unlocked przy logo MI no i mam obawy że po tym mi uwalić mogą gw.. Jeżeli tak nie da rady, to chociaż jest jakiś sposób by zniknęła ta kłódka z napisem unlocked?

Pozdrawiam

Opublikowano
9 godzin temu, zioq3k napisał:

Pozdrawiam

Jeśli masz system Windows 8 (i wyżej) na PC, wrzuć pliki do chmury - OneDrive. Na telefonie zainstaluj OneDrive ze sklepu Play i pobierz pliki na telefon...

Opublikowano (edytowane)

Pliki sobie zgrałem przez wifi, to nie problem. Chodzi mi o system w telefonie.. Z poziomu tela chyba nie wgram systemu ktory bym wgrał mi flash toolem.. tak samo jak niby bootloader zablokowac skoro to sie fastbootem robi..

Edytowane przez zioq3k
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...