mszark Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) Jak to jest, że po każdej aktualizacji na R3s, czy instalacji z full wipe w historii użycia baterii wybudzony jest sporadycznie i kreska na wykresie jest pozioma gdy nie używam fona. Ale wystarczy, że podłącze pod ładowanie i potem już cały czas fon jest wybudzony i kreska baterii cały czas w dół. Dopiero przy następnej aktualizacji sytuacja się powtarza, że fon jest mało kiedy wybudzony. Poniżej przykład. W pt aktualizacja, ładowanie, dziś pobrałem ponownie bo był reupload. Na razie jest ok, ale za chwilę znowu będzie ciągle wybudzony. Edytowane 11 Września 2017 przez mszark
jasta71 Opublikowano 16 Września 2017 Opublikowano 16 Września 2017 Kolego mam to samo z żony telefonem, jest tak samo skonfigurowany jak mój 3S ale od pewnego czasu non stop wybudzony. Nie pomogły aktualizacje, będę próbował ustawić go dokładnie jak mój, może znajdę jakąś różnice. Jeżeli się uda (jeszcze chodzi mi po głowie powrót do ustawień fabrycznych) to dam znać.
tor Opublikowano 17 Września 2017 Opublikowano 17 Września 2017 (edytowane) 7.9.14 u mnie jest ok, instalowałem z pełnym wipe wszystkiego włącznie z format data żeby nie zostało nic po globalu, który testowałem. Dodam że mam wyłączone optymalizacje miui w opcjach programisty. Edytowane 17 Września 2017 przez tor
mszark Opublikowano 17 Września 2017 Autor Opublikowano 17 Września 2017 (edytowane) @up Problem powstaje po pierwszym podłączeniu fona pod ładowarkę.Po odłączeniu zostaje wybudzony. jasta71 wipe pomoże, tak samo jak nowa instalacja, ale znów, do pierwszego ładowania. Restart i wyłączenie wcześniej nie pomagało. W zeszłym tygodniu zrobiłem roota i po tym było ok. Teraz sprawdziłem po naładowaniu znów był ciągle wybudzony. Uruchomiłem na chwile fastboot, odpaliłem tel. i teraz po wygaszeniu nie jest wybudzony. Będę jeszcze sprawdzał, ale na obecną chwilę wydaje mi się, że pomaga na chwile odpalenie fastboot lub recovery. Edytowane 17 Września 2017 przez mszark
mszark Opublikowano 10 Października 2017 Autor Opublikowano 10 Października 2017 Mogę już potwierdzić, może to komuś pomoże. Pomaga odpalenie na chwilę fastboot. Nie wiem dlaczego, ale tak jest. Potem znów po odłączeniu ładowarki fon jest cały czas wybudzony i znów uruchomienie fastboot.
Rekomendowane odpowiedzi