sfr Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Kupiłm Xiaomi Redmi 1S WCDMA, wersja 8GB. Fajny telefon. W innym wątku (pomylone modele) opisałem przygody z ciągłymi resetami. Wtedy nie widziałem zależności teraz już widzę. Stan jest taki, że mam polskie miui w wersji stabilnej. Chińczyk się wypiął (kupiny na aliexpress) i albo go puszcze komuś na części, albo może coś uratuje. Z testów wizualnych wnioskuję, że jest to oryginał na 80%. Miał MiResovery, polski ROM chodzi, test IMEI na stronie Xiaomi podaje przybliżony adres chińczyka i datę zakupu starsza o miesiąc niż moje zamówienie. Prawdopodobne. Do rzeczy: tel gdy się bootuje po raz pierwszy (po wyjęciu baterii itp) robi co najmniej trzy razy reset (logo mi, logo miui Polska, cyk i ponownie. Gdy już wstanie potrafi złapać reset w dowolnej chwili przez pierwszych kilka minut. Natomiast potem zawsze po nagrzaniu. Obserwuje widget temperatury. Oczywiście to co podnosi temperaturę to np. przeglądarka. Czyli czytasz durne wiadomości nawet, masz 3 zakładki na nagle chlup. Temperatura. Jedyna zależność. Co radzicie?
ebola1972 Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Co to za sprzedawca, który się wypiął ? Wysłane z mojego ONDA A9 Core4 przy użyciu Tapatalka
tosshi2 Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 No właśnie od kogo kupiłeś? Nie możesz już otworzyć sporu na aliexpress, zaakceptowałeś odbiór paczki?
eXclusive Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Jakbyś sprzedawał, to ile byś chciał za niego? Na te części?
sfr Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Sprzedawca: http://www.aliexpress.com/store/133089 Oto ich ostatnia odpowiedź: Iris Chan 2014-07-04 00:03:18 Hello Jacek, this phone is 100% original xiaomi phone, we don't sell fake ones. About the rebooting problem, I‘ve asked xiaomi's after sale service, they said you should check the app.s , system, and setting. If it all not ok, you can ask your mobile phone repair store. If your repair store can't solve the problem, you can send back to me for repair. Because send back will costs lots of time on the way, so i'd like you can solve the problem in your city. Thank you, my friend. Iris Sporu nie otworzę o kliknąłem, że paczka doszła... Problemy zauważyłem po 3-4 dniach. Słuchajcie, a jest jakiś serwis w pl, który by to zdiagnozował?
sfr Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Tak w przybliżeniu milion razy, łącznie z delvikiem itp
ebola1972 Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 (edited) Jednak sprzedawca tak do konca sie nie wypiął Jak nic nie pomaga to ślij do naprawy. Edited July 4, 2014 by ebola1972
sfr Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Tak... tylko to jest odpowiedź po kilku zagajeniach i tygodniu
sfr Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 Aha. No to problem sprzętowy. Chyba że zrobisz miflash. Próbuje coś się o tym dowiedzieć.... nic nie rozumiem, co to jest, co mam zrobić i co to da? hlp
tosshi2 Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 (edited) Moim zdaniem, sprzedawca się nie wypiął. Napisał tylko jak jest, że to potrwa i wiąże się z kosztami wysyłki. Na przyszłość nie zaznaczaj, że otrzymałeś towar. Jak tak robię bo właśnie masz potem 1,5 na przetestowanie telefonu, jeżeli coś siądzie to otwierasz spór i nie ma problemu wtedy. Edited July 4, 2014 by tosshi2
sfr Posted September 1, 2014 Author Posted September 1, 2014 Problem został rozwiązany... Kupiłem nowy telefon. Stary wrócił do Chińczyka i ślad po nim zaginął...
Recommended Posts