thecurse Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 http://fostertechnologies.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-NOTE-4-PRO-464GB-Snapdragon-LTE800-Black/543 Co sądzicie o tym telefonie,dobry wybór za tą cene? I jak wygląda zamawianie na tym serwisie, sprawnie bez podróbek itd? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 thecurse Posted September 5, 2017 Author Share Posted September 5, 2017 nie ukrywam, że zależy mi na czarnej wersji która w proline kosztuje już 1100. czym się różni gwarancja serwisowa np. w fosterze od gwarancji realizowanej w proline? i jeszcze pytanie czy warto dopłacać do wersji z 4 gb ramu? http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-4-3-32-gb-eu-snapdragon-625-blac-i6910316663.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=YWRhOTY4ZTEtMzNmYi00NWQ0LWFmZTktMzI1MjQ4MWUzNTk0AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=3c92516c-ed2b-426d-8e1e-868a8525b23a znalazłem jeszcze coś takiego z 24miesięczną gwarancją i mam wątpliwości czy nie przepłacę tylko za cyfrę w specyfikacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 thecurse Posted September 5, 2017 Author Share Posted September 5, 2017 odczuje różnicę między 3/32 a 4/64? nie chodzi mi o pamięć, a o ogólne użytkowanie na przestrzeni 2 lat (albo póki sam sie nie rozleci) z tego co czytałem wersja 4/64 wyszła w maju tego roku, 3/32 jest starsza, będzie to miało jakiś wpływ na aktualizacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 (edited) 30 minut temu, k3lt napisał: oficjalna polska dystrybucje wiec masz autoryzowany serwis Nie opowiadaj bzdur jesli nie potrafisz rozroznic oficjalnej dystrybucji od "polskiej dytrybucji" i autoryzowanego serwisu ... Proline oraz Srobi import skads tam, nawet nie od CK Mediator ani Action a tym bardziej nie od ABC Data(netto zaczyna sie u nich tam gdzie konczy sie w proline brutto), a Bog wie skad i daje tylko pol roku na baterie + 21 dni na naprawe(a w/w dystrybutorzy przeze mnie maja 14 dni na naprawe i dwa lata na baterie ) w dodatku nie dowiesz sie od nich nigdy gdzie maja serwis. Edited September 5, 2017 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 (edited) 2 godziny temu, k3lt napisał: Jesli twierdzisz ze @Zexon72 to Januszowy serwis to i masz takie samo zdanie o @Acid bo pracuja na takich samych zasadach obydwoje a i bardziej cenie Zexona za jego podejscie do ludzi bo z acidem mialem kiedys do czynienia i rozmowe z nim nie wspominam milo. Te ceny ktore wkleiles to ceny jesli umiesz czytac ze zrozumieniem o 200 zl wyzsze sa bo: Cytat " Pierwsze uszkodzenie LCD/Touch Panel/Digitizer/Glass z winy użytkownika nie anuluje gwarancji. " " Serwis w Polsce 3 lata na telefon i 2 lata na baterię - 14 dni na naprawę " Te ceny ktore porownujesz do moich to proline blado wypada z ich dwoma latami serwisu gdzies na jakims odludziu i polowa roku na baterie. I jak widzisz ponizej oferta Action jest lepsza niz ich bo za raptem 775 zl ktos ma od hurtowni ktora jest notowana na gieldzie posiadajaca kapital zakladowy ponad 1.5 mln zlotych a nie od proline z marnymi 50 tys kapitalu zakladowego. I mam prosbe to jesli juz to przyrownuj Action do takich molochow w Polsce jak ABC Data, Incom, AB SA, Tech Data, iTerra czy Megabajt Cos Ci sie zle wkleilo bo ja mam inne ceny Cytat https://www.olx.pl/oferta/pl-dystr-gw24-36m-fv23-xiaomi-redmi-4a-4x-note-4sd625-CID99-IDkeqOM.html Edited September 5, 2017 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 (edited) 1 godzinę temu, k3lt napisał: A no calkiem na miejscu bo prowadzi tylko dla IBG i z tego co wiem nie ma podpisanej umowy z zadna hurtownia wiec zaden z niego oficjalny serwis Xiaomi bo jest tak samo oficjalny jak zexona, tyle ze Ja wybralem Zexona wlasnie przez jego podejscie bo jak wspomnialem acid nie przekonal mnie bym z nim rozpoczal wspolprace - nie nie poszlo tu o to ze jest drogi bo nie o kase sie rozchodzi a o cos innego. Nie wiem ja ani nikt tego sie nie dowie bo wielu probowalo sie tego dowiedziec a jesli ktos ma cos do ukrycia to nie ujawnia takich informacji. Klient zadajac mi pytanie o serwis to jasno mowie gdzie co i jak pokazujac warunki gwarancji ( czas gwarancji na telefon, baterie i ladowarke oraz czas naprawy serwisowej i gdzie jest serwis ) a nie ze ukrywam gwarancje jak wiekszosc Allegro za gwarancja konsumencka czy "posiadamy nasz wlasny serwis". U mnie masz jasno i przejrzyscie ale wiem ze to boli Ciebie bo to podkreslam by wyroznic sie posrod wielu innych firm a na tym polega biznes by przekonac Klienta do zakupu uzasadniajac ow zakup. Zaznaczam kazdemu ze tym powodem nie jest niska cena a pewne i jawne zrodlo pochodzenia Produktu, jasno napisana dlugosc gwarancji, jasno okreslony serwis nawet za wyzsza cene bo tego ludzie oczekuja. Oczernianie to raczej nie bylo tylko wskazywalem to czego nikt nie chce zobaczyc lub pomija a to roznica - dlugosc gwarancji czy nielegalny handel telefonami bez CE ( tylko prosze mi nie mow ze to jest w porzadku ) Edited September 5, 2017 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mateusz1992 Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Witam , posiadam w tej chwili redmi note 2 i przymierzam się do zakupu redmi note 4 i tu mam kilka pytań do was. Czytałem wiele ale wolę się upewnić i mieć celne odpowiedzi od was. A więc : jaka wersje najlepiej kupić ? Wiem że Helio jest wydajniejszy od snapdragona ale czy że względu na to warto go brac? A jest droższy. Na bateri lepiej sobie radzi ponoć snadoragon. I mam na oku dwie wersje że snapdragonem 3/32 i nie co droższego brata z Helio 4/64 wiadome że chce kupić taniej i juz skusił bym się na tą tańsza opcje. Drugie pytanie czytam że telefony posiadają wersje global systemu i tu się chce was zapytać czy kupując taką wersję muszę odblokowywać bootloader chcąc wgrać miui polska? Czy może przy wersji global nie ma to większego sensu? Proszę o obiektywne odpowiedzi. Dodam że kupując kiedyś nowego redmi note 2 miałem szczęście że było już wgrane miui polska gdzie tylko wygrywałem aktualizacje z pliku zip i raz stawiałem system na nowo więc ekspertem nie jestem pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mateusz1992 Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Dzieki za odpowiedz. Ostatecznie wybrałem wersje 4X czyli ze snapdragonem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
thecurse
http://fostertechnologies.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-NOTE-4-PRO-464GB-Snapdragon-LTE800-Black/543
Co sądzicie o tym telefonie,dobry wybór za tą cene? I jak wygląda zamawianie na tym serwisie, sprawnie bez podróbek itd?
7 answers to this question
Recommended Posts