Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie

Fabrycznie nowy Mi6 128GB został zupdatowany z "8.2.2.0 Global Stable (NCAMIEC)" do "8.5.1.0 Stable (NCAMIEG) przez OTA."

Mikrofon nie działa. Ale nie mogę jednoznacznie skorelować tych dwóch wydarzeń: updatu softu przez OTA i uszkodzenia mikrofonu. Po prostu widełki czasowe są szerokie. Mikrofon mógł paść ze względu na wadę produkcyjną. Nie mogę tego wykluczyć.

Diagnostyka spod *#*#64663#*#* nie wykazuje błędów!!!! Wszystkie testy związane z mikrofonem: Passed. W szczególności "Main mic speaker feedback test" - Passed

No ale w żadnej aplikacji mikrofon nie działa. W Phone nie działa, recorderach nie działa. Mikrofon z zestawu słuchawkowego nie działa!!!

Reset do fabrycznych zrobiony: Settings -> Additional Settings -> Backup and Reset  -> Factory Data Reset

Bez rezultatu.

Aplikacje mają uprawnienia do mikrofonu.

Wygląda na to że muszę telefon odesłać do Chińczyka. Ale chciałbym wykluczyć soft więc pytanie zasadnicze:

W jaki sposób wrócić do 8.2.2.0 Global Stable (NCAMIEC) bez odblokowywania bootloadera?

Nie mam czasu na robienie unlock. Zgłoszenie serwisowe wymaga dowodów i Chińczyk życzy sobie softu 8.2.2.0 z jakim telefon przyszedł do mnie

Pomóżcie.

Screenshot_2017-09-03-23-16-47-972_com.miui.cit.png

Edytowane przez piquadrat
  • mrosi zmienił(a) tytuł na Mikrofon nie działa - chyba po zmianie softu
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...