Skocz do zawartości

Nie udaje się zaktualizować wersji 7.2.9 do nowszej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MI4S

BL: odblokowany

MIUI: 7.2.9

TWRP: nie wiem czy w końcu jest zainstalowane. Po przytrzymaniu górnego przycisku głośności i przycisku blokady nie wchodzi (jak zazwyczaj do TWRP), więc chyba nie jest zainstalowane. Probówałem wgrać TWRP v.8. Oto log:

fastboot.exe flash recovery TWRP_aqua_v8.img
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'recovery' (37056 KB)...
OKAY [  0.831s]
writing 'recovery'...
OKAY [  0.516s]
finished. total time: 1.363s

Co zrobić aby generalnie zainstalować to TWRP i najnowsze MIUI  7.8.24 ?

Opublikowano
10 godzin temu, slimdick napisał:

fastboot flash recovery TWRP_aqua_v8.img
fastboot boot TWRP_aqua_v8.img
te dwie komendy i już powinieneś być w twrp

Po dłuższym eksperymentowaniu udało mi się wgrać inne twrp rekomendowane przez Acida i udało się wgrać najnowsze MIUI. Z tym, że acid zawsze w artykułach pisał tylko o pierwszej komendzie. Powiedz mi co robi druga komenda "fastboot boot..."?

Najnowsze MIUI udało się wgrać przez TWRP bez błędu....z tym, że nie mogę odblokować ekranu. Nie przyjmuje mojego wzoru odblokowania. Pisze mi, że urządzenie jest zablokowane po kilku próbach.

Jest przycisk "zapomniałem hasla", który w rozwinięciu opisuje aby przejść do TWRP i usunać pliki systemowe odpowiedzialne za blokady i hasła. Wiesz które to są pliki?

Opublikowano

Komenda boot robi boot :P 

Jak się nie mylę to była taka informacja o wyłączeniu blokady przed wgraniem aktualizacji, czytać czytać czytać ... :P 

Co do tych plików do usunięcia to nie wiem , nie przerabiałem tego tematu. Na forum jest opis jak to zrobić.

Opublikowano

Nooo czytałem 100 razy i nie było nic o usunięciu kodu blokady w wielu artykułach w których opisywano migrację do MIUI 7.

Udało mi się przed chwilą usunąć ten wzór blokady.

Jeśli komenda " fastboot boot TWRP_aqua_v8.img" robi "boot" czyli zwykłe uruchomienie systemu to w jakim celu jest podana jest nazwa pliku?

Opublikowano
16 minut temu, miki_ napisał:

Nooo czytałem 100 razy i nie było nic o usunięciu kodu blokady w wielu artykułach w których opisywano migrację do MIUI 7.

Udało mi się przed chwilą usunąć ten wzór blokady.

Jeśli komenda " fastboot boot TWRP_aqua_v8.img" robi "boot" czyli zwykłe uruchomienie systemu to w jakim celu jest podana jest nazwa pliku?

Robi boot, ale do recovery... Informacja o usunięciu blokady była przy aktualizacji, która tego wymagała...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...