225rgnusmas Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Właśnie odblokowałem bootloader i niedawno przez miflash wróciłem z wersji 8.5.4.0 na Androidzie 7.0 (która mi nie odpowiadała) do wersji 8.2.10.0.MCFMIDL na Androidzie 6. Misja udana. @up dziękuję.
slawek.n Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Ludziska. Ja naprawdę nie rozumiem waszych problemów. Mam 8.5 na androidzie 7. Nic nie zmieniałem bo mam global. Nic nie kombinuje ze zmianom Romów. Wszystko działa jak trzeba . Kurcze trochę luzu dajcie sobie. Jak instaluje się nowy Android to po prostu zresetujcie wszystko i na nowo postawcie wszystko i nie ma najmniejszego problemu. Te wszystkie androidy zmodyfikowane......hnm..... No nie wiem. Mam 3 telefony note 4x, redmi 3s., Redmi 4x. Wszystko na oryginalnym sofcie. Hyhyhygy. Osiągam 10 godzin przy 5 % baterii. Czytam te wszystkie problemy i nie wierzę....... No kurcze, czy ja mam specjalne wersje komórek?
225rgnusmas Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) @up soft, który wgrałem to jest oryginalny system:) Global Stable, żadna modyfikacja to wersja przed 8.5, którą i Ty posiadałeś przed aktualizacją OTA do 8.5. Poczytaj http://en.miui.com/thread-735966-1-1.html ja podobnie jak spora grupa użytkowników zauważyłem, że bateria pracuje krócej i stąd powrót do oryginalnego softu 8.2.10.0. Global Stable. Odblokowałem bootloader jak radzili inni użytkownicy, tylko po to, że bez tego, nie wróciłbym do poprzedniego softu a dwa, że w razie problemów odblokowany booloader pozwala na większą możliwości uporania się z problemami softowymi. Swoja drogą cieszę się, że Tobie na 8.5 pracuje telefon idealnie. Edytowane 4 Września 2017 przez 225rgnusmas
slawek.n Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) No ta ! Idealnie. GPS, głos , no żadnych problemów na trzech fonach wymienionych wyżej . Na tą chwilę mój redmi note 4x ma 35% i 8g 10 min na ekranie przy 1godz na H+ i reszta wifi. Bez gier , bez Messenger i Facebook. Tylko wszystko na lite....20 apek Edytowane 4 Września 2017 przez slawek.n
ichris Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Podsumowując warto robić upgrade z 8.2.10.0 do 8.5.4.0 czy lepiej nie ryzykować i poczekać na kolejną wersję? W sumie wszystko działa na 8.2.10.0...
mateuszmagiera12 Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Witam Na forum wyczytałem że system 32 bitowy może nie poradzić sobie z wgraniem romu. Czy to prawda? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi