pytacz Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam zacnych kolegów. Problem jest następujący - po włączeniu bluetooth i połączeniu z czymkolwiek (miband 2/głośnik czy słuchawka bt) prędkość wifi spada do ok 4 Mbps. Po wyłączeniu bt wszystko wraca do normy i jest pełna prędkość. Na telefonie MIUI 8.5.1.0 Global, ale przed aktualizacjami było identycznie, telefon z krajowej dystrybucji. Zmieniałem kanały w routerze, przywracałem ustawienia fabryczne itd. wszystkie inne urządzenia w domu działają normalnie tylko ten pacjent wariuje. Myślicie, że to jakaś fabryczna wada modułu bezprzewodowego? Miał ktoś z czymś takim do czynienia? Pozdrawiam i dziękuję za opinie. Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez pytacz zbyt krótki tytuł według moderacji...
mi4u Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Witaj Mam identyczną sytuację, tylko u mnie gdzieś do 7 mbits zwalnia. Raczej to wina modułu bo na tablecie mam identyczną sytuację.
mi4u Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Dzisiaj przyszedł mi głośnik na bt, 2.1 EDR, puszczanie muzyki via bt + aktywne wifi transfer spokojnie 25mbit i nic nie tnie. Natomiast jak rozmawiam przez ten głośnik czy słuchawkę bluetooth głos szarpie i nie Znaczy błąd softwu a nie hardware`u. Później sprawdzę na tablecie na którym miałem podobny problem.
pytacz Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Poczekam na najbliższą aktualizację, jeżeli ona nie pomoże to oddaję na rękojmię. Niech oni się tym martwią.
Rekomendowane odpowiedzi