Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam zacnych kolegów.

Problem jest następujący - po włączeniu bluetooth i połączeniu z czymkolwiek (miband 2/głośnik czy słuchawka bt) prędkość wifi spada do ok 4 Mbps. Po wyłączeniu bt wszystko wraca do normy i jest pełna prędkość. Na telefonie MIUI 8.5.1.0 Global, ale przed aktualizacjami było identycznie, telefon z krajowej dystrybucji.

Zmieniałem kanały w routerze, przywracałem ustawienia fabryczne itd. wszystkie inne urządzenia w domu działają normalnie tylko ten pacjent wariuje.

Myślicie, że to jakaś fabryczna wada modułu bezprzewodowego? Miał ktoś z czymś takim do czynienia?

Pozdrawiam i dziękuję za opinie.

Edytowane przez pytacz
zbyt krótki tytuł według moderacji...
Opublikowano

Witaj

Mam identyczną sytuację, tylko u mnie gdzieś do 7 mbits zwalnia. Raczej to wina modułu bo na tablecie mam identyczną sytuację.

Opublikowano

Dzisiaj przyszedł mi głośnik na bt, 2.1 EDR, puszczanie muzyki via bt + aktywne wifi transfer spokojnie 25mbit i nic nie tnie. Natomiast jak rozmawiam przez ten głośnik czy słuchawkę bluetooth głos szarpie i nie  Znaczy błąd softwu a nie hardware`u. Później sprawdzę na tablecie na którym miałem podobny problem.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...