Mandziak Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 Witam Zastanawiam się nad kupnem nowego telefonu i rozważam dwa modele Mi 5S Plus oraz Oneplus 5. Opłaca się dołożyć do oneplus'a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 No ,ale te sluchawki to inne polki ,na pda widzialem Mi5s plus porownanie z LG6Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandziak Posted August 23, 2017 Author Share Posted August 23, 2017 A coś jeszcze godnego polecenia z ekranem 5,5-5,7 od Xiaomi do 2 tyś jest? Czy brać oneplusa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Porównania Mi5s do OP5 to obraza dla tego drugiego. Jeśli wybierasz spośród tych dwóch to bez wątpienia OP5. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 3 minuty temu, kubaMI5 napisał: Porównania Mi5s do OP5 to obraza dla tego drugiego. Jeśli wybierasz spośród tych dwóch to bez wątpienia OP5. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Może frytki do tego? OP od dłuższego czasu jedynie co wypuszcza, to oszustwa w benchmarkach, beznadziejne ekrany, już nie wspominając masowych błędów, gdzie 1 naprawią, a 2 wyskoczy i są to błędy poważne, utrudniające użytkowanie dosłownie wszystkim... Także daruj sobie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandziak Posted August 23, 2017 Author Share Posted August 23, 2017 A jest jakiś godny konkurent dla OP5 od Xiaomi z ekranem 5,5-5,7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Może frytki do tego? OP od dłuższego czasu jedynie co wypuszcza, to oszustwa w benchmarkach, beznadziejne ekrany, już nie wspominając masowych błędów, gdzie 1 naprawią, a 2 wyskoczy i są to błędy poważne, utrudniające użytkowanie dosłownie wszystkim... Także daruj sobie...Jasne jedyny słuszny wybór to siaomi Parametrami i działaniem OP5 miażdży Twoje ukochane siaomi więc daj ludziom spokój Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Przed chwilą, kubaMI5 napisał: Jasne jedyny słuszny wybór to siaomi Parametrami i działaniem OP5 miażdży Twoje ukochane siaomi więc daj ludziom spokój Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Oho... Parametrami miażdży? Ciężko, aby nie, jeżeli Mi5 masz z 2016, a OP z 2017, co nie zmienia faktu, że problemy jakie OP ze sobą niesie, nie są warte tej ceny i nie "jedyny słuszny wybór siaomi", bo każdy wybór jest słuszny. Jak to mówią, "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". Jeżeli dla kogoś bateria która rozładowuje się w 2-3h, sama z siebie, problemy z połączeniami alarmowymi, które skutkowały całą masą innych problemów, żółknące ekrany, niebieska biel itd, itd to "nic takieg" to proszę bardzo, bierz OP5 i szaleeeej w benchmarkach! Bo do niczego innego OP się nie nadaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Oho... Parametrami miażdży? Ciężko, aby nie, jeżeli Mi5 masz z 2016, a OP z 2017, co nie zmienia faktu, że problemy jakie OP ze sobą niesie, nie są warte tej ceny i nie "jedyny słuszny wybór siaomi", bo każdy wybór jest słuszny. Jak to mówią, "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". Jeżeli dla kogoś bateria która rozładowuje się w 2-3h, sama z siebie, problemy z połączeniami alarmowymi, które skutkowały całą masą innych problemów, żółknące ekrany, niebieska biel itd, itd to "nic takieg" to proszę bardzo, bierz OP5 i szaleeeej w benchmarkach! Bo do niczego innego OP się nie nadaje.Człowieku daj żyć Jeżeli porównuje telefon z 2015 do telefonu z 2017 to wiadomo że biorę ten nowszy. Xiaomi też ma bardzo gówniany soft. Każdy inny sprzęt ma swoje wady a tu chodzi o konkretnie taki czy taki. Wyluzuj. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandziak Posted August 23, 2017 Author Share Posted August 23, 2017 Panowie spokojnie, nie ma sensu się spinać. Ponawiam pytanie, jaka konkurencja dla OP5 w ekranem 5,5-5,7? Miło by było gdyby obaj Panowie się wypowiedzieli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 2 minuty temu, kubaMI5 napisał: Xiaomi też ma bardzo gówniany soft. OK. Po prostu mnie unikaj, nie mamy o czym gadać . 2 minuty temu, Mandziak napisał: Panowie spokojnie, nie ma sensu się spinać. Ponawiam pytanie, jaka konkurencja dla OP5 w ekranem 5,5-5,7? Miło by było gdyby obaj Panowie się wypowiedzieli W tym rozmiarze niewiele ciekawego w tym roku... Jest Mi6Plus, jest MiNote2, jest OP5... Możesz poczekać na LG V30.... Co by tu jeszcze... Może Asus Zenfone 4 Pro, HTC U11... Niby coś jest, ale niewiele jest "perełek" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 W tym rozmiarze niewiele ciekawego w tym roku... Jest Mi6Plus, jest MiNote2, jest OP5... Możesz poczekać na LG V30.... Co by tu jeszcze... Może Asus Zenfone 4 Pro, HTC U11... Niby coś jest, ale niewiele jest "perełek" .Chciałbym zauważyć że to szanowny kolega się do mnie przyczepił więc uprzejmie proszę żeby się od...czepł. Odnośnie tematu zapoluj na LG G6, super telefon z kiepskim aparatem. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandziak Posted August 23, 2017 Author Share Posted August 23, 2017 Dzięki wielkie Panowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 1 godzinę temu, kubaMI5 napisał: Chciałbym zauważyć że to szanowny kolega się do mnie przyczepił więc uprzejmie proszę żeby się od...czepł. Odnośnie tematu zapoluj na LG G6, super telefon z kiepskim aparatem. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Super telefon z kiepskim aparatem? Rozwiń proszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 No niestety Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 1 minutę temu, kubaMI5 napisał: No niestety Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Kurcze szkoda bo się zastanawiałem nad g6 ale mnie odwiodles.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Kurcze szkoda bo się zastanawiałem nad g6 ale mnie odwiodles....Dlatego cena poleciała tak szybko. Ja bym wziął ale z Lineageos MI5 w końcu da się używać więc zostaje siaomi Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cake Posted August 23, 2017 Share Posted August 23, 2017 Tylko że aparat G6 ma całkiem dobry Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubaMI5 Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 W porównaniu do półki cenowej to nie za bardzo. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 24, 2017 Share Posted August 24, 2017 Po premierze-ok, ale teraz spokojnie kupi go poniżej 2k nowego i tutaj uważam że to uczciwa cena. Sensor może niezbyt wysokich lotów,ale LG wycisnęło z niego chyba wszystko co możliwe 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mandziak Posted August 28, 2017 Author Share Posted August 28, 2017 Chciałbym trochę odświeżyć temat. Postanowiłem, że poczekam na Mi6+ jednak nie wiem kiedy nastąpi jego premiera, a ponieważ kolega wyżej polecał LG G6 chciałbym jeszcze zapytać o porównanie LG-ka do Oneplusa? Miał ktoś z Was styczność z tymi telefonami? Nigdy nie byłem przekonany do LG jednak po opiniach i recenzjach ten telefon faktycznie prezentuje się dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz1988 Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Żona ma LG G6. Super telefon. Dobra bateria i aparat.Szybki i dobrze wykonany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts