Jump to content

Mi 5s Plus czy Oneplus 5 ?

Mandziak

Recommended Posts

3 minuty temu, kubaMI5 napisał:

Porównania Mi5s do OP5 to obraza dla tego drugiego. Jeśli wybierasz spośród tych dwóch to bez wątpienia OP5.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Może frytki do tego? OP od dłuższego czasu jedynie co wypuszcza, to oszustwa w benchmarkach, beznadziejne ekrany, już nie wspominając masowych błędów, gdzie 1 naprawią, a 2 wyskoczy i są to błędy poważne, utrudniające użytkowanie dosłownie wszystkim... Także daruj sobie...

Może frytki do tego? OP od dłuższego czasu jedynie co wypuszcza, to oszustwa w benchmarkach, beznadziejne ekrany, już nie wspominając masowych błędów, gdzie 1 naprawią, a 2 wyskoczy i są to błędy poważne, utrudniające użytkowanie dosłownie wszystkim... Także daruj sobie...
Jasne jedyny słuszny wybór to siaomi Parametrami i działaniem OP5 miażdży Twoje ukochane siaomi więc daj ludziom spokój

Przed chwilą, kubaMI5 napisał:

Jasne jedyny słuszny wybór to siaomi emoji23.png Parametrami i działaniem OP5 miażdży Twoje ukochane siaomi więc daj ludziom spokój emoji6.png

Oho... Parametrami miażdży? Ciężko, aby nie, jeżeli Mi5 masz z 2016, a OP z 2017, co nie zmienia faktu, że problemy jakie OP ze sobą niesie, nie są warte tej ceny i nie "jedyny słuszny wybór siaomi", bo każdy wybór jest słuszny. Jak to mówią, "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". Jeżeli dla kogoś bateria która rozładowuje się w 2-3h, sama z siebie, problemy z połączeniami alarmowymi, które skutkowały całą masą innych problemów, żółknące ekrany, niebieska biel itd, itd to "nic takieg" to proszę bardzo, bierz OP5 i szaleeeej w benchmarkach! Bo do niczego innego OP się nie nadaje.

Oho... Parametrami miażdży? Ciężko, aby nie, jeżeli Mi5 masz z 2016, a OP z 2017, co nie zmienia faktu, że problemy jakie OP ze sobą niesie, nie są warte tej ceny i nie "jedyny słuszny wybór siaomi", bo każdy wybór jest słuszny. Jak to mówią, "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia". Jeżeli dla kogoś bateria która rozładowuje się w 2-3h, sama z siebie, problemy z połączeniami alarmowymi, które skutkowały całą masą innych problemów, żółknące ekrany, niebieska biel itd, itd to "nic takieg" to proszę bardzo, bierz OP5 i szaleeeej w benchmarkach! Bo do niczego innego OP się nie nadaje.
Człowieku daj żyć
Jeżeli porównuje telefon z 2015 do telefonu z 2017 to wiadomo że biorę ten nowszy. Xiaomi też ma bardzo gówniany soft. Każdy inny sprzęt ma swoje wady a tu chodzi o konkretnie taki czy taki. Wyluzuj.

2 minuty temu, kubaMI5 napisał:

Xiaomi też ma bardzo gówniany soft.

OK. Po prostu mnie unikaj, nie mamy o czym gadać :).

2 minuty temu, Mandziak napisał:

Panowie spokojnie, nie ma sensu się spinać. Ponawiam pytanie, jaka konkurencja dla OP5 w ekranem 5,5-5,7? Miło by było gdyby obaj Panowie się wypowiedzieli :)

W tym rozmiarze niewiele ciekawego w tym roku... Jest Mi6Plus, jest MiNote2, jest OP5... Możesz poczekać na LG V30.... Co by tu jeszcze... Może Asus Zenfone 4 Pro, HTC U11... Niby coś jest, ale niewiele jest "perełek" :).

W tym rozmiarze niewiele ciekawego w tym roku... Jest Mi6Plus, jest MiNote2, jest OP5... Możesz poczekać na LG V30.... Co by tu jeszcze... Może Asus Zenfone 4 Pro, HTC U11... Niby coś jest, ale niewiele jest "perełek" .
Chciałbym zauważyć że to szanowny kolega się do mnie przyczepił więc uprzejmie proszę żeby się od...czepł.

Odnośnie tematu zapoluj na LG G6, super telefon z kiepskim aparatem.

1 godzinę temu, kubaMI5 napisał:

Chciałbym zauważyć że to szanowny kolega się do mnie przyczepił więc uprzejmie proszę żeby się od...czepł.

Odnośnie tematu zapoluj na LG G6, super telefon z kiepskim aparatem.

Super telefon z kiepskim aparatem?

Rozwiń proszę 

Kurcze szkoda bo się zastanawiałem nad g6 ale mnie odwiodles....
Dlatego cena poleciała tak szybko. Ja bym wziął ale z Lineageos MI5 w końcu da się używać więc zostaje siaomi

Chciałbym trochę odświeżyć temat. Postanowiłem, że poczekam na Mi6+ jednak nie wiem kiedy nastąpi jego premiera, a ponieważ kolega wyżej polecał LG G6 chciałbym jeszcze zapytać o porównanie LG-ka do Oneplusa? Miał ktoś z Was styczność z tymi telefonami? Nigdy nie byłem przekonany do LG jednak po opiniach i recenzjach ten telefon faktycznie prezentuje się dobrze :D