Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś też ma problem z niską prędkością pobierania? W porównaniu do nexusa 5x to jakiś koszmar. Nexus trzyma stabilnie download, a mi6 ma wzloty i upadki do prawie zera. Czy to standard w xiaomi czy ja mam tylko problem? Da się to jakoś ogarnąć żeby działo jak powinno?

Opublikowano

Sprawdzałem jeszcze i dalej problemy. Chwile download na poziomie 80 kB/s a chwile ponad mega, na nexusie leci np 6 mega/s no ale to jest problem tylko gdy się coś pobiera. W aplikacji sms ekran się nie przewraca, ale zainstalowałem inna apke i jest ok. Generalnie to telefon świetnie wykonany, ale na minus akie programistyczne niedoróbki :( Na szczęście da się to ominąć :)

Opublikowano

akurat SMS to nie jest niedoróbka... W Globalu tak jest, przewracanie apki jest dopiero w xiaomi.eu. Co do prędkości to... wróżką nie jestem, nie wiem co masz za soft...

Opublikowano

Być może w globalu tak jest, ale tak czy siak uważam to za niedoróbkę.

wersje androida mam 7.1.1 NMF26X a wersja miui to GLOBAL 8.2 stabilna 8.2.2.0 (NCAMIEC)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Od tygodnia jestem wlascicielem mi6 z polskiej dystrybucji i znalazlem pewien problem, a mianowicie przy polaczeniu na wi-fi (w domu) predkosc lacza 50mb/s, mi6 nie wykorzystuje pelnego potencjalu lacza. Na speed tescie na blaszaku pokazuje mi pelna moc pobierania, najlepszy ping oraz upload na bardzo dobrym poziomie, zas na mi6 download jest 6x slabszy a ping jak i upload na takim samym poziomie jak na blaszaku.(blaszak tez dziala z wi-fi - polaczenie za pomoca karty zewnetrzenej wi-fi (nie kabel bezposrednio do modemu). Probowalem z ustawieniami w opcjach wi-fi ale to nic nie daje.

pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Pytanie trochę bezpośrednie, skąd bierzesz informację o prędkości łącza w telefonie? W MIUI, na belce,  prędkość internetu wyrażana jest w MB, a MB to nie to samo co Mb. Może stąd wynika owa (tylko wizualna) różnica prędkości.

PS: 1 bajt (B) = 8 bitów (b)

Edytowane przez dAriusz
Opublikowano (edytowane)

Nie ma u mnie tego problemu. Na WiFi 5GHz leci spokojnie 240-250 Mbps na sofcie xiaomi.eu.

Edytowane przez TKN
Opublikowano

Wczoraj z ciekawości zainstalowałem speedtest.net. Miałem apke zanim był upgrade do 8.2.2.0 i po wifi normalnie mi pokazywał 110 Mb/s. Teraz max 54 Mb/s. LTE to samo, max 54 Mb/s. Wie ktoś o co chodzi?

Opublikowano

No właśnie ja dziś wogole nie odbieram sieci LTE Play kolega ma redmi note 4 i obok mnie zasięg ma... Myślałem że będzie to dobry telefon ale okazuje się lipa chyba go oddam z tego wszystkiego

...

Opublikowano
No właśnie ja dziś wogole nie odbieram sieci LTE Play kolega ma redmi note 4 i obok mnie zasięg ma... Myślałem że będzie to dobry telefon ale okazuje się lipa chyba go oddam z tego wszystkiego
...
Sprawdź, w jakim standardzie masz lte w swojej okolicy.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...