arabv13 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Witam, posiadam Xiaomi mi5s od dwóch miesięcy. Odrazu po zakupie poszła instalka TWRP 3.0.2 oraz MIUI 8 (nie pamiętam który dokładnie) z rootem. Po miesiącu na tym sofcie zaczeło coś szwankować i gdy odłaczyłem słuchawki na pasku pokazywało, że są nadal podłączone. Zrobiłem factory reset - to samo. Wczoraj zrobiłem full wipe, zainstalowałem najnowszego TWRP, i wgrałem ostatni LOS i pomimo, że na pasku nie pokazuje, że są podłączone to dalej jest ten sam problem. Gdy włączam YT dzwięk nie idzie na głośniku tylko przez słuchawki jak je podłączę. Głośnik działa napewno (sprawdzane przez apke speaker test). Wygląda na to że coś wleciało to portu jacka i blokuje port ale próbowałem to przedmuchać i zero poprawy. Może jednak jest to jakis problem software'owy? Spotkał się ktoś z czymś takim? Jakieś porady?
kamillm Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 @arabv13 skoro reinstal softow nic nie pomogl to ja raczej obstawial bym na problem z gniazdem. Zapewne micenter Ci pomoze
voytec Opublikowano 11 Września 2017 Opublikowano 11 Września 2017 Zabrudzone wejście słuchawkowe. Wystarczy przeczyścić i będzie okej. Przerabiałem temat dość niedawno.
mezutelni Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 albo brudne albo zwarcie poszło
juro Opublikowano 15 Września 2017 Opublikowano 15 Września 2017 (edytowane) Dnia 17.08.2017 o 20:59, arabv13 napisał: Witam, posiadam Xiaomi mi5s od dwóch miesięcy. Odrazu po zakupie poszła instalka TWRP 3.0.2 oraz MIUI 8 (nie pamiętam który dokładnie) z rootem. Po miesiącu na tym sofcie zaczeło coś szwankować i gdy odłaczyłem słuchawki na pasku pokazywało, że są nadal podłączone. Zrobiłem factory reset - to samo. Wczoraj zrobiłem full wipe, zainstalowałem najnowszego TWRP, i wgrałem ostatni LOS i pomimo, że na pasku nie pokazuje, że są podłączone to dalej jest ten sam problem. Gdy włączam YT dzwięk nie idzie na głośniku tylko przez słuchawki jak je podłączę. Głośnik działa napewno (sprawdzane przez apke speaker test). Wygląda na to że coś wleciało to portu jacka i blokuje port ale próbowałem to przedmuchać i zero poprawy. Może jednak jest to jakis problem software'owy? Spotkał się ktoś z czymś takim? Jakieś porady? Witaj, Mam to samo. Po wyjęciu słuchawek (zwykły minijack) ikonka została i rozmowy telefoniczne jedynie przez głośnik. Ja wykorzystałem tę apkę: "SoundAbout" - wymusiłem połączenia telefoniczne na "Dock (Digital)". rozwiązanie połowiczne, ale działa. Mam Redmi 3S i soft Xiaomi.eu z czerwca. Edytowane 15 Września 2017 przez juro
Rekomendowane odpowiedzi