Nikos323 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Witam Jestem posiadaczem telefonu Xiaomi redmi note 4 w wersji z snapdragonem (zakupiony na allegro z 24-mc gwarancji). Jest on teraz na miui 8.2.10.0 i chciałbym zainstalować global beta rom miui 9. I po odblokowaniu bootloadera stracę gwarancję. I pytanie jest następujące czy warto tracić gwarancję i czy coś może się w niedługim czasie zepsuć. Jak narazie mam go 4 miesiące i sprawuje się bez zastrzeżeń.
Acid Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Jeśli odblokowanie traci gwarancję to kupiłeś telefon u Janusza biznesu. Tylko gratulować. Wysłane z MI6
Snajper Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 5 godzin temu, Nikos323 napisał: Witam Jestem posiadaczem telefonu Xiaomi redmi note 4 w wersji z snapdragonem (zakupiony na allegro z 24-mc gwarancji). Jest on teraz na miui 8.2.10.0 i chciałbym zainstalować global beta rom miui 9. I po odblokowaniu bootloadera stracę gwarancję. I pytanie jest następujące czy warto tracić gwarancję i czy coś może się w niedługim czasie zepsuć. Jak narazie mam go 4 miesiące i sprawuje się bez zastrzeżeń. Janusze biznesu różne chaczyki stosują nie jest najlepszy pomysłem u nich kupować. Global stable/beta jak zainstalujesz to nie stracisz choć przed oddaniem na gwarancjie wgraj global stable(ten co był na początku)żebyś mu nie dał powodu do odrzucenia gwarancji. Jak odblokujesz bootloader to zawsze możesz zablokować mifleshem(clean and lock)i nie będzie widać że był odblokowany no chyba że padnie gniazdo mikro-usb wtedy lipa. Zepsuć się może w każdej chwili z twojej winny lub nie.Nikt tego nie przewidzi taka już jest elektronika.
mrosi Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Takie pytania to u wróżki, a nie na Forum. Ewentualnie do producenta. Co najwyżej do działu ogólnego, a nie do śmiecenia wątkiem. Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi