lg4xhd Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Hi. Co to są za pliki? Znajdują się na pamięci wewnetrznej w katalogu MIUI / debug_log / MMs Codziennie się to tworzy tam - zazwyczaj przy każdym nieodebranym połączeniu jest dodawany wpis. Wpis też dodają przychodzące SMSy. Pliki mają nazwe w postaci daty RRRR-MM-DD.txt U was też tak jest na wersji 4.6.6 ? Edytowane 23 Czerwca 2014 przez lg4xhd
0 Acid Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 No ale to jest to na co wskazuje nazwa. Raport z ewentualnego niepowodzenia w wysłaniu Mms. Też takie raporty mam. Wysłane z MI3
0 lg4xhd Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) tylko po co ten raport, skoro nie wysyłam żadnego mmsa. Ten log powstaje gdy do mnie ktoś zadzwoni a ja nie odbiorę połączenia albo je odrzucę, wygląda to mniej więcej tak: [DEBUG] 06-23 12:33:28 PM MxMessageTrackService, start service, action: com.xiaomi.mms.mx.ACTION_START_TRACK a gdy otrzymam jakiegoś smsa to ląduje tam wpis:Mms [DEBUG] 06-23 12:10:54 AM MxTaskService, start query presence for +48numertelefonu??? Mms [DEBUG] 06-23 12:10:54 AM MxTaskService, mid is null, start query Mms [DEBUG] 06-23 12:10:54 AM HttpSimpleRequest, connection closed I tam tych plików sie tworzy codziennie, a wpis co rozmowę lub sms. Edytowane 23 Czerwca 2014 przez lg4xhd
0 Acid Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 U mnie ten katalog stworzył się w kwietniu. Pliki mam codziennie od 19.06. Co ciekawe mam wpisy dziś od 16:28PM do 17:17, mimo że nic w tym czasie z telefonem nie robiłem. Możesz zrobić screena MIUI/debug_log/Mms? Chcę porównać daty stworzenia plików. Ok kolega ma to samo. Od wersji 4.6.19. Prawdopodobnie włączyli logowanie działań mms czy phone. Nie ma na razie się czym przejmować, widać jest to potrzebne do debugowania.
0 lg4xhd Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) mam w sumei dwa pliki bo wczoraj przywracałem rom na nowo (ta informacja o miedzynarodowym SMS co wyskakiwała) żeby zobaczyć czy przestanie sie pojawiać info o SMS. Niestety to nie ustąpiło. Mam z wczoraj 22-06-2014 z 23:57 i dzisiaj z 18:05 (o tej godzinie ostatnio rozmawiałem przez telefon i smsowałem) Bardzo fajne to miui, ale trochę niepokoi mnie słowo "track" w tym logu, cokolwiek to oznacza oraz jak piszesz wyżej "nieudane wysłanie wiadomości", której nigdy nie wysyłałem. Ciekawe co autorzy romu na to. Edytowane 23 Czerwca 2014 przez lg4xhd
0 Acid Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 No ale to jest zwykłe debugowanie. Log z czynności działania aplikacji. Pamiętaj, że wszyscy jesteśmy na wersji dev. Włączyli to prawdopodobnie 19 czerwca bo ja i kolega na MI3 mamy od tego dnia logowanie. Zresztą dla mnie to oczywiste, że zrobili to dla siebie. Log ląduje w MIUI/ czyli w katalogu w pamięci telefonu. I pewnie oni testując coś mają od razu zrzut w miejsce gdzie dalej coś z tym robią. To, że jest track... cóż.
0 kulig007 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 MIUI stable w Mi2, tak samo. Logi od dnia 19.06 Tapatalk User from Mi2s
0 Acid Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Ciekawe. To znaczy że apka sms zrzuca logi zdalnie. Musieli to uruchomić zdalnie bo Stable ma starszą aplikację więc nie jest to coś nowego z wersji dev. Pewnie coś testują np synchronizacje. Aczkolwiek pełnych numerów telefonów nie ma. Ostatnie cyfry są ??? Wysłane z MI3
0 lg4xhd Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) ale jak oni to właczyli? Jakos zdalnie? Gdyby to było po świadomej aktualizacji systemu, czy jakiejś aplikacji mogę to zrozumieć,że nowa wersja ma załączone to coś. Ale ja mam tą wersję 4.6.6 a ona wyszła przecież 2 tyg. temu. Szkoda, że to dopiero dzisiaj zauważyłem, ciekawe czy np. w zeszłym tygodniu też to było. Tak samo zastanawia mnie ten komunikat z nieaktywna kartą sim (nigdy nie uzywalem usług xiaomi, wszytskie raporty, synchronizaje itp. mam powyłączane i pomimo tego, ktoś zdalnie coś załącza). Hihi...Ciekawe co jeszcze moga zdalnie uruchomić Kurcze fajny ten system podoba mi się on bardzo, nawet dosyć szybko chodzi, zwłaszcza ta twoja wersja z dodatkami - ale takie działania troche dają do myślenia. Może w tych wersjach "dev" to normalne - nie znam sie na tym. Edytowane 23 Czerwca 2014 przez lg4xhd
0 lg4xhd Opublikowano 27 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) hej. Wiadomo coś więcej na ten temat? Dlaczego tworzą się te logi? Edytowane 27 Czerwca 2014 przez lg4xhd
0 kulig007 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Ciekawe. To znaczy że apka sms zrzuca logi zdalnie. Musieli to uruchomić zdalnie bo Stable ma starszą aplikację więc nie jest to coś nowego z wersji dev. Pewnie coś testują np synchronizacje. Aczkolwiek pełnych numerów telefonów nie ma. Ostatnie cyfry są ??? Wysłane z MI3 Jest jakiś ciąg komend i u mnie widnieje gdzieniegdzie pierwsze 6 cyfr telefonu, reszta ma znaki - ???. I zauważyłem, że logi są z ostatnich 5 dni.
0 Acid Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Tak jak pisałem włączone jest debugowanie aplikacji sms i pewnie phone. Tyle. Nie ma co komentować.
0 Numb Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Na Redmi 15 też jest. Nie wiem czy te logi nie dotyczą wiadomości w chmurze
0 Acid Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Być może tak, ponieważ bez względu na wersję MIUI i telefon ten dump logów został uruchomiony zdalnie, czyli funkcja istniała tu już od dawna.
0 Numb Opublikowano 19 Lipca 2014 Opublikowano 19 Lipca 2014 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Pytanie
lg4xhd
Hi. Co to są za pliki? Znajdują się na pamięci wewnetrznej w katalogu MIUI / debug_log / MMs
Codziennie się to tworzy tam - zazwyczaj przy każdym nieodebranym połączeniu jest dodawany wpis.
Wpis też dodają przychodzące SMSy.
Pliki mają nazwe w postaci daty RRRR-MM-DD.txt
Edytowane przez lg4xhdU was też tak jest na wersji 4.6.6 ?
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi