Skocz do zawartości
  • 0

Głośność powiadomień

Pytanie

Opublikowano

Szukam gdzieś możliwości ustawienia głośności powiadomień, ale kiepsko mi idzie, bo nie mogę się doszukać. Są tylko 3 suwaki regulacyjne (dzwonki, budzik, multimedia). W poprzednim P8 Lite też wprawdzie nie było oddzielnego suwaka do powiadomień, ale wraz ze zwiększaniem głośności dzwonka zwiększała się też głośność powiadomień. Tutaj dzwonek muszę mieć na maxa praktycznie żeby w drugim pokoju usłyszeć, że dostałem wiadomość na WhatsUpie. Da się to jakoś naprawić (zmienić gdzieś?)

Od razu uprzedzam moderatorów i adminów - to pytanie już padło tyle, że temat wylądował w koszu. Zgodnie z sugestiami zainstalowałem sobie Samouczek, ale nie znalazłem w nim nawet słowa w temacie, który mnie nurtuje - nie wiem, może nie umiem szukać. Prześledziłem wszystkie tematy w tutorialach, w dziale Korzystanie, w dziale Dyskusje o aplikacjach oraz w dziale Redmi 4x. Nie natknąłem się na rozwiązanie.

Trudno, jeśli temat znów wyląduje w koszu i nie uda mi się znaleźć rozwiązania to będę się musiał rozstać z Xioami, choć fajnie się zapowiadał. Dobrze, że jest 14 dni na odstąpienie.... może jakieś Lenovo będzie mniej kłopotliwe albo bardziej przyjazne dla laika jakim jestem....

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Wywal miui i zainstaluj custom np Lineageos. To tak jakbyś wymienił na inny telefon, wszystko działa lepiej nawet głośność dzwonków.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Czyli wyrzucić to oprogramowanie które mam (global 8.2. stable) i wrzucić xioami.eu? dobrze rozumiem? dzięki za odpowiedź. jak zmienić soft znalazłem już kilka poradników. mam nadzieję, że mi się uda i wszystko będzie działało tak jak powinno.

• 0
Opublikowano

a czy te os-y które podałeś wyżej wgrywa się tak samo jak xioami.eu? Nie chciałbym uceglić telefonu jeśli jest mozliwość jego oddania. Ogólnie telefon nie jest zły i nawet to całe miui w miare przypadło mi do gustu, ale ta niedoróbka z brakiem mozliwości pogłosnienia powiadomień po prostu przekreśla wszystko - żeby chociaż działało to tak jak miałem w p8 lite (zrobienie głośniej dzwonka robiło głośniej powiadomienia) to bym nawet nie pisnął słowa. A tak - trochę lipa.

• 0
Opublikowano

dokładnie czegoś takiego potrzebowałem !! :). dziękuję Alucard za pomoc. Czekam aż mi się telefon naładuje i zaczynam działać. Mam nadzieję, że nic nie skopię...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...