Jump to content

Pozorne przegrzewanie się telefonu

Wiesio

Recommended Posts

Witam. 

Pewnego słonecznego dnia zostawiłem telefon w samochodzie na desce rozdzielczej gdzie się bardzo nagrzał. Pojawił się komunikat o wysokiej temperaturze i telefon się wyłączył. Od tego czasu gdy trochę się nagrzeje np. przez gry również się wyłącza a potem ma problem z uruchomieniem bo chwilę po włączeniu, podczas ładowania pulpitu ponownie się wyłącza. Dziwne mi się wydają wskazania jednego z czujników temperatury. W programie CPU-Z przedstawia się jako tsens_tz_sensor0 a wartość przez niego podawana waha się od 63 do 48°C w przeciągu około 10s. Gdy sytuacja się ustabilizuje a telefon postanowi nie wyłączać się bez powodu temperatura podawana przez ten sam czujnik waha się między 43 a 46°C. 

Telefon nie wyłącza się gdy jest podłączony do ładowarki.

Jak zwiększyć temperaturę zadziałania zabezpieczenia termicznego lub w ogóle je wyłączyć?

Screenshot_2017-07-29-14-47-18-451_com.cpuid.cpu_z.thumb.png.1b325af757351cf16f74354bc665b45d.png

Sprawa wyjaśniona. Po prostu bateria się zużyła, a tego upalnego dnia na desce rozdzielczej już ją dobiłem. Potem już było gorzej. Po wymianie akumulatora wszystko wróciło do normy.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...