szybki40 Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Witam wszystkich. Mój Redmi note 4 MTK ma następujące problemy: Zawiesza się obraz na YouTube po chwili wyskakuje komunikat o problemie i film odtwarza się dalej po kliknięciu. Po kilkukrotnej takiej operacji film jest odtwarzany jednak bez obrazu. Zauważyłem, że problem powtarza się a nawet aplikacja zawiesza się w momencie zwiększania głośności. Kolejny problem to gdy ktoś dzwoni to dźwięk dzwonka jest na chwilę i dalej cisza. Dziwna sytuacja jest również gdy wejdzie się w ustawienia i klikam na dźwięki. Raz odtworzy a kolejny nie i wyskakuje w dolnej części ekranu informacja "BŁĄD" następnie klikam w inny dźwięk i działa wracam do ego który nie działał po kliknięciu działa natomiast ten co wcześniej działał nie działa i wyskakuje "BŁĄD". Zaobserwowałem również, że czasami przy uruchomieniu całego systemu jest problem. Kropki nad znakiem android przesuwają się ez końca.... wtedy restartuje tel i uruchamia się normalnie. Kolejna sprawa to przeglądarka internetowa wiesza się lub zamyka ze względu na jakiś błąd. Telefon otrzymałem z globalem. Przeinstalowałem od nowa global na ten stabilny i developer... powyższe przypadki nie ustały. Zainstalowałem twrp i miuipolska. Nic się nie zmieniło ciągle są jakieś problemy. Jeśli potrzebujecie więcej info to dodam ale nie wiem czego jeszcze szukać i jak się z tym fantem uporać. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym?
lolek102 Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Ja w swoim nie zaobserwowałem podobnych wydarzeń (oczywiście zainstalowane mam Xiaomi.eu). Trochę dziwne że nie pomogła zmiana systemu.
szybki40 Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Opublikowano 19 Lipca 2017 Dodam, że tel zakupiłem tutaj: https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4-Mobile-Phone-MTK-Helio-X20-Deca-Core-5-5-inch-OLED/32721716490.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.Azf9OX Postaram się jeszcze nakręcić film i podeślę link ale podczas przygotowań do zmiany oprogramowania czyli odblokowanie etc. nie było problemów. Czyszczenie tel przez TWRP za pierwszym razem sypało błędami, ale zmieniłem TWRP i wszystko jest OK. Wyczyściłem tel z systemu, plików tymczasowych ... Postaram się zainstalować jeszcze inne i oczywiście podzielę się co jak, ale źle rozpoczęła się moja przygoda z Xiaomi.
szybki40 Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Opublikowano 22 Lipca 2017 Problem z dźwiękami wygląda następująco Dodam, że ciągle wyskakuje komunikat aplikacja internet zamknięta
Zexon72 Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 @szybki40 czy instalując system zrobiłeś wcześniej w twrp "format data" i zatwierdziłeś operację słowem "yes"??
szybki40 Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Opublikowano 22 Lipca 2017 Wszystko robiłem zgodnie z poradnikiem https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ oraz video instrukcją przygotowaną przez: Majster Pirzu
szybki40 Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Opublikowano 22 Lipca 2017 (edytowane) przed instalacją systemu robiłem czyszczenie mi. "data" Edytowane 22 Lipca 2017 przez szybki40
Rekomendowane odpowiedzi