Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mój Redmi note 4 MTK ma następujące problemy:

Zawiesza się obraz na YouTube po chwili wyskakuje komunikat o problemie i film odtwarza się dalej po kliknięciu. Po kilkukrotnej takiej operacji film jest odtwarzany jednak bez obrazu. Zauważyłem, że problem powtarza się a nawet aplikacja zawiesza się w momencie zwiększania głośności.

Kolejny problem to gdy ktoś dzwoni to dźwięk dzwonka jest na chwilę i dalej cisza. Dziwna sytuacja jest również gdy wejdzie się w ustawienia i klikam na dźwięki. Raz odtworzy a kolejny nie i wyskakuje w dolnej części ekranu informacja "BŁĄD" następnie klikam w inny dźwięk i działa wracam do ego który nie działał po kliknięciu działa natomiast ten co wcześniej działał nie działa i wyskakuje "BŁĄD". 

Zaobserwowałem również, że czasami przy uruchomieniu całego systemu jest problem. Kropki nad znakiem android przesuwają się ez końca.... wtedy restartuje tel i uruchamia się normalnie. 

Kolejna sprawa to przeglądarka internetowa wiesza się lub zamyka ze względu na jakiś błąd. 

Telefon otrzymałem z globalem. Przeinstalowałem od nowa global na ten stabilny i developer... powyższe przypadki nie ustały. Zainstalowałem twrp i miuipolska. Nic się nie zmieniło ciągle są jakieś problemy. 

Jeśli potrzebujecie więcej info to dodam ale nie wiem czego jeszcze szukać i jak się z tym fantem uporać.

Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym?

Opublikowano

Ja w swoim nie zaobserwowałem podobnych wydarzeń (oczywiście zainstalowane mam Xiaomi.eu).

Trochę dziwne że nie pomogła zmiana systemu.

Opublikowano

Dodam, że tel zakupiłem tutaj:

https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4-Mobile-Phone-MTK-Helio-X20-Deca-Core-5-5-inch-OLED/32721716490.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.Azf9OX

Postaram się jeszcze nakręcić film i podeślę link ale podczas przygotowań do zmiany oprogramowania czyli odblokowanie etc. nie było problemów. 

Czyszczenie tel przez TWRP za pierwszym razem sypało błędami, ale zmieniłem TWRP i wszystko jest OK. Wyczyściłem tel z systemu, plików tymczasowych ... 

Postaram się zainstalować jeszcze inne i oczywiście podzielę się co  jak, ale źle rozpoczęła się moja przygoda z Xiaomi. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...